Diskuse o počasí
Bouřky 16.7.2023
JUGOCV Těžko říct, uvidíme jak to celé dopadne. Já bych počkal na poslední výstupy modelů a potom už jen sledoval radar a družici, to je nejlepší.
Za 12h vstávám a při kafi kouknu na radar... a zas rozkopnu stolek Teď to zalívá někde u Opavy a u Frýdlantu, tahle srážková loterie mně už pěkně leze na nervy. Snad to zítra konečně trochu dopadne, beru klaždý milimetr
U nás teď pršelo! Pokud by to někoho zajímalo pro nějakou radarovou referenci, tak u nás opravdu při těchto dvou snímcích padaly srážky. Velké kapky, ale jen takové pleskání, žádný liják.
pršelo :)
No tak jestli ty Alpy dnes mají něco vyrobit, tak teda nevím na co čekají..?
swan1 dle mého Alpy vyrobí prd.. kolem 9 hodiny večer postoupí z Rakouska supercela a nakopne konvenkci na východně Čech třeba AROME ukazuje konvenkci přesně na Šumavě a v Alpách ani kapku
swan1 Taky si říkám, no už by se to mělo pomalu začít chystat ke konvekci, nebo nebude nic.
Kokos342 Takže dneska to rozjede Šumava..Hmm. No tak to jsem zvědav.. V Rakousku je tedy zatím taky prd... A jak to vidí SHD?
čisto
sem zvědavej na aladina na další výstup... občas mu to výjde
Osobně nečekám nic. U nás to je bída celí rok. Zatím jedna bouřka u nás letos.
Podle mě to zase naskočí pozdě večer
Teď něco startuje na pomezí Itálie a Švýcarska.. Ale to je strašně daleko...
swan1 To by mohlo podpořit tvorbu víc na S/SV
Ty jo.. takové obrázky mě už opravdu dráždí.. zase všechno vyžerou Alpy... Ten Praotec je tehdy asi přehlédl.. To máme opravdu "štěstí"...
NesQuiK Teď jsem koukal na Icon D2, ten to startování konvekce dává taky na Šumavu, až mezi 19-20h...
V ově pěkná bouřka
tak to vypadá že u nás asi nic opět
nová aktualizace aladinu...
Po delší době u nás pěkná bouřka Zatím prší jen tak drobně ale ty rány jak to střílí jsem dlouho neslyšel
swan1 Já si myslím, že Šumava dneska mít volno nebude a něco by vyrobit mohla
Vlhkost 37 %, teplota 33 stupňů a přišla pěkná letní bouřka. Šest milimetrů deště se hodí Jen ten vítr byl docela prudký.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste .