Diskuse o počasí Bouřky 4.7 - 5.7. 2023
In-Počasí už v předpovědi pro pondělí a uterý píše možnost výskytu velmi silných bouřek, v pondělí tedy asi zejména na západě a v uterý se můžou vyskytnout nejspíše kdekoliv. Jinak jsem se ted koukal a středa bude asi taky hodně zajímavá, podmínky budou průměrné až lehce nadprůměrné a budou se vzájemně doplňovat, což by znamenalo opět výskyt silnějších bouří, CIN by konvekci bránit neměl. Je to sice daleko ale bylo by to supr No vypadá to na 3 bouřlivé dny po sobě.
Zvlněná studená fronta bude pěkná, ale je to velmi nejisté, jak to bude.
Vlastně není ani vůbec jisté, kam až se ty tropy vyšplhají.
Pokud by se to povedlo, mohly by jsme příští týden mít několik bouřkových dní se slušnými podmínkami, ale to se bude ještě hodně měnit.
Snad to nebude jen pár lokálních bouřek.
Opěr nezbývá než závidět, co se děje na jihu Evropy. Španělsko nyní tvoří silné supercely, které rostou jak z vody. V oblasti CAPE kolem 2000 J/kg, střih větru kolem 20 m/s, CAPE*SHEAR kolem 1000 m2/s2, ojediněle až 1500 m2/s2.
Včerejší přechod studené fronty Podkrkonoším, který zachytila naše webová kamera na Zvičině: https://www.youtube.com/watch?v=v9IGgUo7ETQ
Prosím, můžete mi někdo vysvětlit, proč modely na ty příští dny skoro nic nemaluji? Skoro nic po celé střední Evropě a to i při přechodu zvlněné studené fronty
marketka 007
Dejte modelům čas.. k čemu by bylo, aby tam teď měly kvanta přeháněk, bouřek a postupně to zase mazaly, za mě je času dost, aby se v modelech něco začalo objevovat.. v tomto jsem klidný.. teď tu máme tlakovou výši, ubylo oblačnosti, jak se bude přesouvat a budeme se dostávat na její zadní stranu tak začne stoupat teplota.. a na bouřky potom tak či tak přijde.. trochu na houby je, že víkend bude z tohoto pohledu vcelku nuda no.. ale to neovlivníme. Aspoň poteče pivo proudem :-) já sám si o víkendu na jedno asi zajdu někam, kde mají zahrádku... určitě bude chutnat.
Mimo téma..
koukal jsem na modely A 19. 7. by to MOHLO BÝT opravdu zajímavé
(vím bude se to několikrát měnit) ale není to nereálné..
ale pokud by to vyšlo, tak to bude extrém..zavání to tornádem..
opět bude záležet na načasování..
nu necháme se překvapit..
JUGOCV
No jo, ono to přinese člověkovi dobrý pocit, když vidí (v daleké budoucnosti) krásné obrázky “amerických” bouřkových parametrů.
Nezbývá nám nic jiného, než se překvapit, co nám přinese příští týden.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.