ta supercela vypadá že jde na Prahu
Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
DavidD.
Ona to byla spíš přechodná fáze vlnění té fronty, kdy se část opravdu vracela zpět, jak to u zvlněných studených front bývá. Nyní už se to pohybuje k východu. Ale pořád si říkám a mám takový pocit, že se někde už vyčerpal ten extrémní potenciál a že už to nepůjde dohnat.
Proto bych byl rád, kdyby tu někdo objektivně zhodnotil, jestli ty bouřky byly opravdu extrémní nebo ne? Fakt by mě to zajímalo.
TočenáDvanáctka
Celkem nuda, taková letní bouřka na max 1. stupeň výstrahy
Zatím to vypadá, že si utvoříme svůj vlastní pás.
Přijde mi, že to jde hodně k severu, tak snad se to začne stáčet, jak zde bylo řečeno.
am96
Zatím jediné co mohu spolehlivě zhodnotit je to že plácáš blbosti zvlněná studená fronta není o tom že srážky postupují ...pak se chvilku vracejí a pak zase postupují ....nic se nikam nevracelo a nevím kde jsi to viděl ....srážky na zvlněné studené frontě v létě postupují klasicky s denní dobou jako tomu bylo včera a td . Jde o to , že má vliv více dní ....srážky se přetáčí leda kolem středu tlakové níže . Snad jsi to pochopil .
Tykraso to je blyskavice. Jsou vidět i CG. Má to divny tvar.
am96
Je to velmi malá lajna ve které spadne tak 1mm srážek.
ČHMÚ už má i v pozorovaných jevech extrémní stupeň nebezpečí před těmi dvěma supercelami.
am96
Ty mě už dneska fakt udivujes hodiny tady plácat nesmysly a placení jak žádné bourky nebudou a pak se tady ještě budeš dohadovat když tomu evidentně vůbec nerozumíš xd případ pro chohcolouska toto...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.