Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
Budejcak
"Zde už tu oblast zkrátili."
bylo by fajn uvést model počasí ze kterého to vychází, těch modelů je jen pár, ale kdejaký web si pak nakreslí nějaký svůj náhodný obrázek
Frantis95
"O tohle přece nemůže soudný člověk se zahradou stát."
Pravda, ale taky se najdou tací, co už měsíce píšou ke každé situaci "SZ zase nic"...
Frantis95
Dokážete si představit jaký mají lovci bouřek teď poplach? Většina lovců vyhlíží podobné výrazné dynamické situace.
Jako jít ven před blížící se extrémní bouřku se mi nechce kvůli nebezpečí blesků a nebo nečekaného rychlého vývoje "nad hlavou", ale nakonec asi půjdu někam o půlnoci ven zkusit něco nafotit. Můj cíl bude ovšem aby bouřka byla daleko ode mě, prostě nechci stát pár km před extrémní bouřkou, fakt ne...
Tak ČHMÚ nevylučuje bouřky ani na Moravě, ale je otázkou, jak bude systém postupovat k V/SV. Tak uvidíme, no SZ vypadá dost extrémně, tak snad se to zmírní ještě.
Na modely teď až na poledního Aladina koukat nebudu. Jsme v oblasti, kde je výstraha druhého stupně. Může to dopadnout hezky, ale taky nijak.
Tak podle všeho to bude masakr. Hlavně půjde o silný vítr a pokud se vyskytne supercela, tak hrozí i poměrně velké kroupy. Vlastně je jasné že se supercela vyskytne a ne 1 nebo 2. Střih větru bude hodně vysoký. Nicméně mi vrtá hlavou opravdu nás čekají extrémní bouřky? Všichni kreslí že to největší má přes nás přecházet až ve 2 polovině noci jak dobře víme, tak bouřky už nemusí být v takové kondici. Před frontou se neočekávají bouřky žádné.
JUGOCV
Nejdřív tu všichni píšou, že nikdo neví, jak to bude a pak tu někdo občas napíše, že nějaký model je mimo.
Tak se dohodnete
Martin Šimon
SZ zase nic. Protože sz zase nic a vy hody. Ty vaše bouřky a bouřky všude mimo SZ doposud nebyly nějak extrémně silné (snad výjimka včera).
Teď pro tuto situaci karta otočená a asi i bohužel se to vyvinulo takhle.
Novej icon eu asi přitvrzuje. Černé barvy nad námi. Ta půlnoc bude zábava desetiletí.
JUGOCV
Kokos to dává úplně jinak a ještě na 8 00 ráno to nevyjde ani omylem...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.