Diskuse o počasí
Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
SZ od toho systemu se docela rychle formuji nejake nove bunky, je mozny ze by to na ten zapad dorazilo
JUGOCV radar.bourky.cz - v menu akorát zapnout nastavení detekci konvektivních buněk. u těch velkých linií to ale slučuje do jedný, pokud je jeden vysoký odraz spojený.
mám pocit že se to první pásmo jse rozpadává kromě Mnichova ale zas u Frankfurtu to dost zesiluje to prvni jde spíš do Rakouska
Vypadá to hodně šťavnatě a celkem hezky bleskově aktivní, tak snad se dneska zadaří na nějaké pěkné úlovky. Tak všem pozorovatelům z Čech hezké úlovky a snad co nejmenší škody.
Dávám tomu tak dvě hodiny, pak je po všem.
U Mnichova se to rozjíždí solidně. Horní hranice bunky zatím 18km a určitě kroupy. Sem zvědav jakou budou mít výšku mraky ve čtvrtek
Ta jižní část začíná vypadat hodně šťavnatě.. Podle mě se právě teď tvaruje luk, bow echo..
vlhkost už 67 % teplota 24
To co naskakuje kolem toho Frankfurtu vypadá dobře mohlo by to vydržet to u Mnichova vypadá ještě lépe, ale půjde to moc na východ
Vypada to na to ze nas ten system nezasahne vubec, tak ted uz to zbyva jen na tech bourkach SZ od toho
Mě přijde že to hlavní se tvoří až ted ICON-DE to odhadl přesně, na radaru to chytá už ten pravý tvar oblouku
Pro porovnání
Dle bleskové aktivity, začíná systém komplexně zeslabovat, cca za 50 minut bude u hranic, uvidíme co s tím udělá pohoří
Však už to podle modelů mělo být dávno rozpadlé, mně přijde, že už máme čtvrtek. Ale jak říkám, asi se ten krajní západ dočká.
roska01 To za dýl, až za dvě hodiny tak. Pod Frankfurtem toho je dost. Jestli to umí držet tak tu něco může být.. Dusno jak cikoki.
myslím že většší šanci mají spís bouře u Frankfurtu
A ted mi řekněte, ty radarové odrazivosti jsou reálné podle Meteopressu a In-počasí radaru, nebo z radar.bouřky.cz ?
HaMeLeOn14 Kdyby rozpadlé, podle některých modelů ten systém ani neměl existovat. Předčilo to očekávání, k hranicím to dojde, ale dále do vnitrozemí to nejspíše pošle jen fukar.
Peter Sedlák 1 nevzdávám se, a budu držet palce aby se to dostalo co nejdál..aspoň blesky by mohly vidět, mraky jsou dost vysoko
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste .