Ta bouře pod Lipskem vypadá silně. Západní KH už taky něco kupí, tak snad něco večer. Dusno, 27°C a rosný bod 17°C...
Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
PatrikMO
Tady dle měření ze stanice v Brně-Žabovřeskách je dokonce už +32°C. Dneska je to tedy pořádné tropiko, ale popravdě mi to nijak nevadí. Rozdílem oproti včerejšku je hlavně v té oblačnosti, tady je dneska vymeteno, takže krásné azuro.
Petr11
https://twitter.com/CHMUCHMI/status/16711355307156...
V Německých Krušných už něco je. Snad to přiroste. Teplota už 28°C.
Peter Sedlák 1
JUGOCV
To je právě je kvůli tomu dešti co tu byl odpoledne. Dusno jak cip, ale moc se tomu zas nechce. Je málo kumulů. Nevím co to chce víc. Když je vzduch moc suchý není nic. Když je zase vzduch vlhký zase není nic .
Tak to se máme na co těšit, přes den bude vidět i struktura. Snad to nebude nějak extrémní.
Teda, ICON-DE se toho fakt nebojí, no.
Jednou tam je kousek linie bouřek na severozápadě a jednou tam má pás bouřek přes celé Česko. Supr, tak co si vybrat.
JUGOCV
Není na co čekat nic dneska nebude. Já to prostě musím napsat. Tohle frontální rozhraní je zatím hodně trapný a nejen u nás, ale i v Německu. Vůbec nic se neděje a přitom by mělo.
Predators2
Mělo?
Já jsem teda na dnešek u modelů nic neviděl (alespoň u ICONa a Aladina), podmínky skvělé, ale chybí vlhkost a to nehlavnější - spouštěcí faktor. Vydržme do zítra, to už fronta bude zde, a vypadá to více než zajímavě, když se modely neshodnou i na ten zítřek.
HaMeLeOn14
No když si to vezmeme z pohledu Německa tak ano mělo se tam něco dít. Včera se tu čekaly bouřky a nakonec nebylo skoro nic. Dneska bouřky mají zde ještě nabírat více na síle a koukněte co tam je. Vůbec nic. Proto zatím považuji tuto bouřkovou situaci za marnou. Jo a vlhkost na SZ Čech je okolo 60% ale nevytvoří se ani 1 přeháňka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.