Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
Mě by jen zajímalo kolik místních pacientů má barák a zahrádku. Protože mě nepřijde normální se takhle modlit ať je bouřka co nejsilnější. Chápu déšť a blesky ok, ale onanovat tady nad tím ať jsou supercely nebo derecho??
Bouřkově to od zítra vypadá dosti zajímavě, což není špatný když se jedná o první letošní plošný bouřky v ČR. Na druhou stranu by to nemuselo být nějaký divoký, jsem teď v Tunisku (Djerba) na dovolený a nepotřebuju mít doma pomlácenou zahradu a zničený auto v Praze na parkovišti u letiště. Přeju do ČR bouřkové sklizně ale s mírou.
No jako v Německu není teď skoro vůbec nic a to se vidí málo kdy.
No uvidíme, zítra budeme ohledně středy moudřejší, ale ten čtvrtek bude oříšek. Když si vzpomenu na situace ke stejnému datu z let 2021 a 2022, tak vždy to bylo úplně odlišné od modelů. Musíme počkat no, já si myslím, že je reálná varianta modelu ICON, ale to je můj subjektivní pocit. Vše bude záležet na poloze TN a rychlosti postupu advekčních hmot.
Bouřky se zdá zasáhnou většinu území ČR, tak snad budou hezké úlovky a snad co nejmenší škody.
Lerko
Nepřipadá, loni byli na jihu Moravy ve stejném týdnů nejsilnější bouřky a supercely, stejně jako 2021 kdy bylo tornádo... To už začíná být taková tradice. Ještě v květnu jsem tu psal, že tento týden bude určitě nějaká významnější podívaná a už se očividně rýsuje, byť ne zrovna na JM
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.