Opravdu radost pohledět, jak na tu plošnost srážek, tak na ty radarové odrazy i na SZ.., při situaci od jihu..
Paráda, konečně.
Sem ještě v sobotu ráno dávaly modely na pondělí -uterý v podstatě 0mm, včera ráno nějakých 13-14mm, nakonec je z toho zatím 20mm a za mě velká spokojenost..
Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky 5.6. až 11.6.2023
Aldy1977
Jirke85
Hurec
Pánové, zkuste se na chvíli přenést za hranice své lokality a hodnotit tuto situaci objektivně jako celek..
Na cca 80% ČR plošně zapršelo od cca 3mm do 20mm, někde i kolem 30mm..
Kolikrát za rok se tohle podaří?
Spočítáte to na prstech jedné ruky..
kuba
V nevýrazném tlakovém poli při žádném nebo jen slabém větru a teplotách kol 20-22°C rychlé vysychání určitě nehrozí..
Šumava a Pošumaví by dnes měly iniciovat vznik přeháněk, bouřek.. uvidíme, J a JZ, možná i Z..
Pokud se odpoledne ukáže slunce v Brdech, tak i tam .
swan1
Tyjo tak to je docela překvapení, estofex totiž píše toto:
Highlighted with level 2 is a convergence zone across west Hungary to Czechia and west Slovakia were extreme rainfall will be more widespread as clusters of storms will develop.
Jinými slovy se dá očekávat, že se budou vyvíjet nějaké shluky bouřek, kde můžou být skutečně slušné úhrny srážek. Tak uvidíme, ale dneska by to mohlo být šťavnaté, ale jak známe předpovědi, tak se mohou dost výrazně lišit od reality, tak uvidíme. Linie konvergence je dobrý plus.
Jinak za Brno spadly v noci 2mm, tedy ideálka, nic velkého, ale přeci jen něco málo.
Hurec
Sak ono vam to vyslo,predpovidaly pro vas 0-5mm a tam jste se vlezl,tak nas ten nářek,u me jsem taky crkam vice a nakonec od vcerejska pouhych 5mm,ale jak jsem tu uz psal,tady urcite dest potreba nebyl,mame presyceno za kveten,sucho bylo jen povrchove od vetru,jinak ty bourky by mohly byt hoooodne zajimavy
Tady už přestává pršet a máme 5.7 mm. Celou noc krásně pršelo.
Za včerejší den ještě 5.1 mm, takže celkem 10.8 mm. Zatím to asi stačí…
S těmi bouřkami nevím, buďto to bude opět propadák nebo nás překvapí, ale na dnešek to moc nevidím, spíše na další dny. I když Estofex je zajímavý, no .
VHK
Co to meleš. Podívej se na am96 na koment. Dva dny před tímto mělo být krásně a jasný výběžek tlakové výše. Stejně jak mapka co jsem dával a pro západ nedávala nic a realita je jinde. Asi špatně vidíš. PC a modely za miliardy a předpověď horší než rosnička ve skleničce.
Bouřky budou lokální, někde přivalák a pár km vedle nic. :-)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.