Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky 5.6. až 11.6.2023
Tak první buňky malý na Liberecku, JM a KH a podél JZ hranice a hned bouřky. Asi to dnes vypadá mnohem líp.
Snad se ta SO rozpadne. Už po nekolikaty co nám prší během noci a vlhkost není využita, ale to je asi přání.
23°C a 60% vlhkost.
Pěkně to tam stojí na místě, to bude 50mm tam
Ve Vysoké nad Jizerou to bude s takovou brzo vyplavené
ludvicek
Jo tak to je jasný, samozřejmě lepší než to sucho na SZ, teď jsem v Jihlavě a prší a teplota klesá k 16 a je to na bundy, čekal jsem těch 22-26 jak mělo být podle původní předpovědi, už to zredukovali na 20-24, odpo se to může protrhat a ještě zabouřit, dny jsou nejdelší v roce a atmosféra srážkový potenciál rozhodně má.
To se v Libereckém kraji rozjelo. Tady pohled směr severovýchod pěkné bílé balvany v dálce. KH se taky nezdržuje. Snad nějaká bouřka přijde. Cape je dost.
Jo na severu se to pěkně rozjelo. Konečně už taky vidím nějakou tu kupovitou oblačnost. Pomalu se to nasouvá sem.
Tady se to kupí krásně, dusno, vlhko a už z dálky hřmí, tak si myslím že déšť máme 100% jistý
Tady zatím klid. Slunečno, 26 °C, vlhkost 51 %.
No moc se to nepochybuje. Jesli se něco nevytvoří nad hlavou takže bude prd.
Sem si to štráduje rychle deka z vysočiny, ale stejně by se zde v tom suchém vzduchu nemělo nic šanci vytvořit.. Ten sever jede hezky, já jen čekám na to až se to konečně zlomí a bude nějaký střih větru, bez něj tady pomalu uschneme a z celé bouřkové sezóny budu mít prázdnou galerii, protože u nás nebude co fotit
MostMost
TheRealStormCZE
JUCOGV
Tak si tyto silnější bouřky jdou pro nás
Modleme se aby to vydržely až do Klášterce.
25°C a 15°C rosný bod. To je celkem fuška. Hezky slunce takže plus energie. SO zmizela.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.