teplice: velmi silný trvalý déšť, směr most CG+ ty dnešní deště maj fakt sílu i v malých odrazivostech, přitom tohle nevypadá konvektivně, jen jako zesílení deště po bouřkách, v bílině zesílení nad a za ní + 36db přeháňka.
Frantis95 Tohle je průser no. Už to zase začalo, tyhle letní studené fronty, kdy u nás ani nekápne. Za květen mám zatím 7 mm. Sucho se začne brzy projevovat...
Noční a ranní výstupy jsou už totálně rozházené, takže odteď radar a družice. Mohla by tomu tady pomoct ta vlhkost ze včerejška a z rána, snad to nedojde dříve jak ve 2.
Snad ještě něco spadne než jen půl mm. Má oblast je momentálně nejsušší v ČR. Směrem k Lounům a v jejich blízkém okolí panuje výrazné sucho, což vzhledem k tomu, že drtivá většina republiky je buďto bez rizika sucha nebo má pouze počínající (většina Ústecka, Liberecko a Karlovarsko) je docela síla. Pro ilustraci, musel jsem odložit sázení rajčat. Do půdy prostě ručně kopat skoro nelze.
Jo takhle vypadá realita front od západu v posledních letech. Nespadla ani kapka a je zataženo bez šance aby se něco vytvořilo, co se dá dělat, modely k nám ale srážky nedávali takže to vyšlo hezky Jsem ale rád že na tom SZ konečně něco bylo a i v Mostě byla bouřka