Diskuse o počasí Bouřky 6.5.2023
Marcyn
To vypadá na SC ano.
I z jiných snímků to je na SC. Nebál bych se říct že tou i je.
Aldy1977
dvě vzdálené bouřky za den. To tady co bychom dali. Už jich máte asi i víc než my.
Tady bouřka jakžtakž 1. února a pak vzdálená 29.4. Neznám co je bouřka neznám co je sníh. Vy jste sníh měli dost.
Aldy1977
My měli 5cm max na 18 hodin .
Ale ledovka byla pěkná to se nesmí přehlédnout.
Snad lepší šance jindy.
Pěkná a malá supercela dnes byla zachycena u Kroměříže. Maximální úhrn změřený na stanicích přesáhl lehce 20 mm (Holešov). Škody bouřky nezpůsobily.
60 km od slovenských hranic v Rakousku zosadlo tornádo dle webu Imeteo.sk
Tady kolem 15 hodiny taky bylo celkem veselo. Poté co nás obešly bouřky přes Zlín a z dáli jenom hřmělo se zdálo že už je konec. Na jednou se začaly tvořit nízké černé mraky které se celkem rychle hnaly a jakoby i trochu rotovaly zdálo se že se tvoří supercela nebo to byl shelfcloud.
Při přechodu spadlo pár kapek a fouknul trošku vítr který serval pár květů z třešně a bylo po hrůze
Další něco podobného se stalo v podvečer s přeháněk a ojedinělých bouřek kdy se něco snažilo severně od nás. Taky pokus o další supercelu nebo co by z toho mohlo být. I pár fotek se mi podařilo.
Ty 3 jsou z toho podvečera, z toho odpoledne nemám nic neměl jsem u sebe telefon
No myslím si že v letě až přijdou pořádné hice se asi máme na co netěšit
Aldy
Kdo si počká ten se dočká
No jestli vůbec stát o nějaké bouřky když vidíme co to dělá.
Já říkám že bouřky v létě budou jiné než bývaly. Když teď v takové zimě jsou supercely co potom bude v létě až bude 25-30st.
Takových dotazovatelů je více než jen já.
No uvidíme, každopádně nás nic dobrého nečeká.
Neplašte, nebo zaplašíte i ty případné bouřky třeba bude naopak slabá sezóna.. já u sebe pozoruju velice slabý začátek sezóny a na dost místech dosud bouřková sezóna ani nezačala... dneska má prostě každý jedinec mobil a fotka je okamžitě na facebooku z jakéhokoliv koutu země, já tvrdím, že takové bouřky tady byly vždycky, jen nebyly dvě věci, mobily a facebook... toť asi vše co jsem chtěl napsat. To chce klid
kapr84
Já si myslím, že sezóna nastartovala až až. U nás byla bouřka 25.3, a poté dvě bouřkové linie 30.3 a 31.3. Dvě slabá tornáda 29.4.
Tak snad nebude slabá letní sezóna, jak říkáte.
Bohužel zatím teď nic ve výhledu není, ale je teprve začátek května.
HaMeLeOn14
no, asi máte "štěstí"... co slyším, tak na hodně místech ani v dohledné době sezóna zatím nezačne... třeba nebude tak zle jak všichni varují. Za oknem mám zatím spíše duben, a v modelech zima kam až vidí, někde na konci se tam objevuje i teplota 20+, spíše než strach z bouřek mám obavy o zeleninu aby nepomrzla... to už ale do tohoto vlákna nepatří...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.