Diskuse o počasí Bouřky 1.2.2023
Myslíte že to dojde az k nám
U nás už je po všem, linie prošla krajem, ale liják a nárazy větru (47 km/h) byly hezké. V dálce se nakonec blýsklo.
Dala 3 mm.
Myslíte, že by se v pátek mohli ukázat také nějaké bouřky?
Hlavně se dneska při přechodu zimní bouřky ukázalo, že i když je několik dní okolo 6°C, dnes 7°C, tak během pár minut, se ochladí, a z deště je chumelenice. A teplota spadla až na 0,5°C. A během chvilky se drží sníh na trávě. Po přechodu se teplota zase vrátila na 4°C. Viz graf z mojí stanice, těsně před přechodem nad 5°C
Objasní mi tu někdo to, proč SZ od Plzně při každé možné blížící se zajímavé situaci ( v létě bouřky) teď aktuálně při přechodu fronty - se rozpadne a nedostanem skoro nic při pohledu na radar je srážková díra nádherně opět vidět ..
Tak to jsem nečekal, že až odejde, že bude ještě takto bleskově aktivní - na to, že to mělo slábnout tak to pěkně
Teplota spadla z 2,8°C na 0,5°C. Už přes 20 minut bílá tma se silnými poryvy větru. Chodník, na kterém neležela jediná vločka sněhu, je v tuto chvíli pokrytý souvislou min. 5 cm vysokou vrstvou. Až takhle silnou vánici jsem nečekal
EDIT:
Vzhledem k tomu, že pásmo pomalu odchází, oblohu rozzářil blesk a jasně byl slyšet i hrom, taktéž uzavírám dnešní kapitolu jako sněhovou bouřku
In-počasí
Nýřany to je mizérie
swan1
Dneska si hřebeny vyrábí srážky cely den, Blatný vrch bude mít za 24 hodin přes 20cm nového, pokud přijede knedlíkový expres , tak by to tam ráno mohlo jít k 80cm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.