Jancek No aktuálně nejsme od 31°C daleko. Na SZ Čech se blíží 30°C několik stanic. Doksany jsou těsně pod třicítkou, a ostatní stanice 28, 29 stupňů. Takže to k těm 31°C, zřejmě dojde během odpoledne. A k tomu ta vyšší vlhkost
No a ta mapka ukázala že klasicky vyhrál Praha jih východ s ojedinělým pásem přes Ústí. To je super. Jsem zvědav co zítra když je teda na západě velká šance. Dnes pouze tradice, výjimečně jinde.
MostMost No na Moravě už jsou přes +30 a třeba v Čechách, Děčín, už tam má taky pře +30.. i tady u nás už jsme výš, než dle původní předpovědi..+26,1...taky dobrý, sekal jsem konečně trávu, tak jsem mokrej jak ze sprchy, akorát, že od potu..
Petr11 Podle vývoje v těch J Čechách sem bouřky míří.. Teď už jen ,,maličkost,, , aby to nechcíplo a aby nás něco trefilo.. Dle místní predikce tu ale maj spadnout 0,2mm dnes..
Peter Sedlák 1 Jenom by mně zajímalo, proč tak rychle klesá vlhkost. Za 2 hodiny skoro o 25%, nyní okolo 46%. Teplota se dostala aktuálně nad 30,5°C a zatím vidím to tvoření cumulů spíš nad KH, a tady už zanikají
Je to takový nijaký celkově, zatím, slušnější bouřky nebo přeháňky budou dnes asi jen velmi lokálně.. S večerem je předpoklad, že to rychle bude zanikat.. Nejpovedenější je to aktuálně na pomezí stř a vých Čech a taky SZ Vrchoviny..