Fstorm Už se to spustilo, mírný až silný déšť, bezvětří, vzdálené záblesky na severu. Tak kdyby pršelo 6 h bylo by to fajn Edit déšť sílí, třeba se to ještě oživí
Hurec No jo tak ono Ostrava z minulého týdne má strašně přesyceno. Tady je to už opravdu až moc srážek. Během týdne tu bylo spoustu dní s mlhou a nízkou oblačností právě kvůli tomu a SV proudění. Tady by to teď chtělo tak týden až 14 dní slunečného počasí pozdního léta a málo srážek, proto jsem byl rád, že včera ta výstraha nevyšla
Hurec + Aldy Hoši ono je to počasí x dnů si tady stěžujete jak je u vás sucho to je špatně x výstrah si minulo,,teď Vám tam "nachčije" a zase je to špatně i když není výstraha,holt větru a děšti poroučeli soudruzi za minulého reřimu.
Tak dneska nás to trefilo již podruhé. To se u nás stává velmi výjimečně. Většinou nás to vždy obejde nebo spadne jen pár kapek. V první vlně po poledni 11 mm, teď zatím 25 mm. A ještě něco naprší.
jack Pokud je ze silnice řeka a podjezdy jsou zatopené. Tak to není destiček . Jinak Ostrava má přesyceno. Karvinsko ne. Je to velký rozdíl. Ono je déšť a déšť ....
Fstorm Tady cca hodinu převážně mírný déšť, odhaduji cca 6 mm, srazkomer chmi má opět poruchu. Jsem taky na kraji pásma, ale občas to přechází i do silného deště. Dokonce byl i jeden blízký cg+ výboj
Tak u mě už to slábne spadlo 10 mm a intenzitu dešte odhaduju tak na 20mm/h Jinak vody je za poslední týden u mě dost už mi to vyplavilo i zahrádku a voda na zahradě už stojí. Za týden mám 110 mm.
Tak mírný déšť trval ještě další 2 hodiny. Během 1. hodiny to dalo 6 mm za další hodinu 2 mm. Takže jsme celkem na 52 mm za dnešek, takže zalito je zde nadstandardně a po většinu času to zde nebyly zase takové přívaly vody jako jinde v Ostravě, především v jižní a jihovýchodní části, takže zde nejsou takové problémy.
Ahoj, tady další velká srážková a bouřková bída. Z celé srážkové situace spadlo jen 4,5 mm a v srpnu aktuálně 51,0 mm, což je další podprůměr a nakonec zřejmě i nejsušší letní měsíc letos, takže asi tak. Myslím, že zítra budu moct opět zalévat, protože pokropeno je jen nahoře.
Fstorm Bohužel, na bouřky si musíme počkat do příštího léta Tento rok na bouřky u nás moc bohatý nebyl, červen byl na rozjezd dobrý ale červenec a srpen docela bída. Skoro vždy se to kousek odtud rozpadlo nebo uhnulo pryč.