Jirke85 Dnes jsem opět chvíli plevelil a stačil trs pampelišky a pod 5 cm je sucho, takže bez dalších 2 srážkově podobných epizod půdní sucho rozhodně nezažehnáme, jinak to světlo z osvětleného Cb bylo teď večer boží, spadlo ale jen pár kapek, šlo to těsně vedle, trochu dusno, ale rozhodně houby budou, ale tady nemáme lesy, takže raději řeším mykorhizu vlastní?.
Tak to je celkem mazec. Podle radaru to vypadá úplně nenápadně, vůbec jsem nejdřív nepochopil tu červenou výstrahu, než jsem se podíval na hodinový úhrn.
No to je síla, vůbec jsem netušil, že něco takového bude večer. Skupswene velmi dobrá sezóna u vás. Několik přeháněk a bouřek šlo přes tu oblast. Domnívám se že u jednoho se spustil downburst, ale nikdo nedal hlášení o větru, podle mapky spadlo kolem 80mm/3h. No celkem silné kafe. Co bude zítra? Praha jih východ a KH 100mm na malém území? Aladin možná nelhal
Yurri Mě umřela na ledviny kočička, takže jsem kopal pod jabloní půl metru hluboký hrob, a mokro bylo až do toho půl metru...kolik vám tam teď spadlo? Ono u nás sem tam pršelo i předtím, to je pravda...
Aladin teď celkem ubral na pátek a má to spíše jen v horských oblastech, ale je to hodně těžké určit kde přesně bude bouřka, necháme se překvapit Za to na sobotu má hodně vysoké uhrny, už od rána by se měli tvořit silné bourky
Vidíte ty přeháňky na jihu? Tady jede konvekce v 7 ráno, jen to fičí.. Já aktuálně Suchdol n. Lužnicí,(jedna z nejdeštivějších lokalit nejen uplynulých 10dnů, ale i obecně..), přímo u toho.. Je tu deka mlhy a nízké oblačnosti a přímo nad tím jede konvekce.. Potom jedu na České Velenice, kde sem do počasí u vás někdo před chvílí dával liják..a je to tak.. Zajímavé..