VHK Ve vzdálené ranní bouřce pred týdnem spadlo 10 mm, přes den na několikrát 7 mm. Což není žádný výbuch. Těch 7 mm se nedá ani počítat když to padalo po desetinach mm. Navíc byly velké místní rozdíly o pár km to bylo jen několik mm za celý den
VHK Dnes to v Bystřici p. H dalo 1,5 mm, u mně 0,1 mm, ale odpoledne začíná, tak snad asi poslední letošní významná bourkova situace něco ještě představí.
V noci u nás sprchlo skoro 10 mm, takže paráda, nyní opět teplota 25ce a výstraha na bouřky konečně i u nás, jako co víc si přát, vítr slabý, dost oblačnosti, takže nepere tolik jako včera, Liberec měl včera za hodinu 50 mm a v kraji 130 hasičských zásahů, to už je síla, StřČechy prý 80, takhle dramatické to tady snad nebude.
Tak jsem zakrikl že přeháňky kousek odsud neumí blesky a z jihu za minutu slysen hrom. To je super, ale stejně cekam sporadicky bourky. Východ si užije, první vlna užívání byla v noci
aura_33 Což nacucaný to je, ale na víc, než slabší ojedinělé bouřky už se to tady nezmůže a srážek spadne na většině míst minimum. Vrchol přišel včera.
Čumim jak puk, jsem přijel domu a mám v dešťoměru nacmrndáno už 12mm.. za dnešek, docela dobrý, tenhle měsíc jsem se tak přehoupnul přes 90mm celkem, by to tu mohlo tu stovku nakonec dát..
Na Moravě budou podmínky lepší až k večeru, kdy se i vyjasni a vzroste tak cape. Tady už aktuálně začíná svítit a vzduch rázem ztěžknul. Podporu hlavně bude dělat zastavení studené fronty na Moravou večer a v noci, takže jsem zatím klidný.
Času dost. Na Moravu to hlavní dojde až večer. I v noci by mohly bouřky pokračovat jako dneska nás ránem a v druhé polovině noci.
Negan A nakonec, přeci jen jo těch až 28°C. Už teď to má Třeboňsko, nebo Břeclavsko, tam až 30°C. Západ a sever Čech dle předpovědi 22-26°C. Na přeháňky a dokonce bouřky, zatím dobrý. Roste to slušně