Frantis95
Mazec tam u vás. Já jsem s 6 mm (včerejší slábnoucí bouřka dala 5 mm) zas jen chudý příbuzný, jako ve všech letošních situacích zde na severu násobně méně než na jihu, ale i tak je tu mokro až běda. Já byl během dnešní bouřky na Praze 9 a celkem síla, ale bohužel v autě. Dle stanic spadlo v Praze kolem 12 mm, což mi přijde celkem málo na ten mordor. Blesková aktivita byla vážně famózní.
Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky od 24.8.2022
Ondris
Já když sledoval tu bouřku bez radaru, tak jsem myslel, že se odehrává něco zcela mimořádného bez kontextu právě těch meteo dat. Prostě mohutný, masivní Cb celkem blízko, úplně tmavý mraky a spousta blesků do země. Dle radaru průměrná silná bouřka a úhrny kolem 30 mm.
To je prd, protože já ty blesky vidím taky a to jsem tak 150km od toho
Jinak nas to obešlo těsně. V Pardubicich chcalo jak svině a u nás nic 10km od
spurdo
Když tam stejně ve výsledku tu 2 nedal, tak je to k ničemu zmínit v textu. To je pak předpověď ve stylu napíšeme tam raději všechno a díky tomu nám to vyjde. To i ČHMÚ a DWD dávaly výstrahy s velmi vysokými stupni a Němci tam zmiňovali i možnost extrémního stupně (tedy o stupeň jinde než celý Estofex):
Ab Freitagvormittag entwickeln sich örtlich starke, teils auch schwere Gewitter. Aufgrund ihrer geringen Zuggeschwindigkeit muss dabei räumlich sehr eng begrenzt mit heftigem Starkregen bis 40 l/qm innerhalb einer Stunde gerechnet werden, vereinzelt sind sogar noch höhere Mengen wahrscheinlich (extrem heftiger Starkregen).
Jirke85
Tak to je nádhera ????
Současný týden je momentálně velice zajímavý. Po absenci srážek, které se nám vyhýbaly až do minulého víkendu, máme v období od neděle do úterý nějakých 69 mm. Poslední dny jsou u nás opět horké a s tvorbou kupovité oblačnosti, avšak bez bouřek. Dnes přes den v Dačicích stejná situace. Teď v noci to ovšem vypadá nadějně. Podle radaru má to vznikající pásmo od Rakouska slušnou sílu, a od jihu se už půl hodiny blýská. Občas je už slyšet i hromy
ČHMÚ a výstraha na bouřky, opět nic. Vůbec je nevzrušuje to, co přišlo z Rakouska.
Bouřka jako ? ,konečně taky u nás pořádně zapršelo, prostě klasická letní bouřka jako byla dřív, dost vody ,ale bez nebezpečných jevů
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.