Letní den padnul i tady. Déšť k nám asi těžko dneska dorazí, ale tak naděje umírá poslední. Sobota je stále nejistá co kde kolik, tady ve výhledu se nedávno nadsadilo skoro na 70mm a dnes je tam kolem 15. Snad to bude stát za to, od pondělka zvyšování teplot a dokonce tam teď svítí srážky i na úterý, no kéž by
John Deere Zatím o ničem, valilo to v JČechách a než to dojde k nám, tak to chcípne, jediná bouřka vznikla u Náměště, jinak zatím hodně slabý, bude akorát pod 20 jako včera, asi jsem si to vybral včera no.
igor127 Samozřejmě je mi to jasné z tvého příspěvku, že se to netýká Brna. Jen jsem raději dopsal úhrn aby bylo každému jasno jaká ta lokalnost dnes je.
No je fakt, že v pátek a v sobotu zdá se sprchne plošně dost, tak snad i tam, kde to akutně potřebují.
Srážky se teď regionálně vyskytují a v předpovědi jsou také, ale to sucho už je moc velký. Záležet bude jaký bude srpen a podzim. Může se sucho výrazněji zlepšit nebo i zhoršit.
Tak nakonec to k nám dorazilo, ale to hlavní nás jako poslední dobou vždy podjelo.. tak aspoň něco, zdejší výhled dával 1mm, tak to by tak odpovídalo..
Naprostý šok. Srážkoměr mi málem přetekl - 42 mm během hodiny a něco! To tady v tom srážkovém stínu skutečně nebývá zvykem. Bouřka k tomu malá a milá, ovšem ten lijavec byl vskutku velebný. A ještě malinko poprchává. Jsem zvědavá, co bude dál - akáty zežloutly a shodily listí v tom vedru předtím, všude ho je na zemi jak na podzim...
Pro nás výstraha a opět ani kapka, ani v okolí desítek kilometrů nic... Chvíli bylo pod mrakem, profukoval celkem nepříjemný a nakonec se vyjasnilo. Už tyhle jejich žluté nesmyslné výstrahy ignoruji, předpověď i jen 6h předem úplně k ničemu. Aladin ještě v poledne počítal s cca 10mm srážek. Tak snad sobota...