Aktuálně velmi vydatně prší a podle radaru bude ještě dlouho, zcela v protikladu s ECMWF, který ve večerním přepočtu všechny srážky zrušil.
Diskuse o počasí Bouřky 26. a 27.7.2022
V noci minimum 24, strašné dusno a k tomu ráno deka kouře z požáru, fantastická studená fronta! Doufám, že vyvolávači vln veder jsou spokojeni a je jim už teplíčko
Předpověď bohužel suchá jak polní cesta, ve výhledu na 2 týdny je pár mm a další vlna veder, to mě už pos... co to je zase za léto.
JIH
U nás trvale prší, ale úhrn zatím stejně jako v Jemnici nějakých 6-7 mm. Mnohem více dostala oblast pár km od nás směrem na V-SV od 15 mm (Dukovany, Střelice) přes Pohořelice až po Brno (23 mm), Džbánice i přes 30 mm, to už je pěkný zahradnický.
České Švýcarsko by potřebovalo min. 50 mm, to sucho tam bylo děsný a terén šílenej, po větrné a kůrovcové kalamitě tam zpřístupnili jen pár oblastí, drží to tam silou vůle, fotil jsem si tam údaje o nej požáru, protože bylo jasné, že to blafne znova.
spurdo
Na olomoucku nám prší velmi vydatně už spoustu hodin, bude nejspíš celý den a podle ICON-D2 má ještě přijít intenzivnější várka.
Aspoň to pomůže v hašení těch dvou lesních požárů, co jsou aktuálně na zlínsku a ve vojenském prostoru Libavá.
Čekal jsem tedy víc, než 1,5 mm... Ale co už, dle srazkomeru aktuálně nejsušší místa CR dostali okolo 10-20mm, takže aspoň něco... Strašná škoda, že neprší v tom Švýcarsku, tam je to také extrémně potřeba, hold to bude pouze na hasičich. V noci se teplota držela okolo 24-25 ráno po prevence se ochladiko na 21...
Zatím jsme při pohledu na radar teda pěkná srážková díra, snad se konečně rozprší, zatím 3 kapky..
Mimochodem, nějaký kouř tady taky venku cítím, je to možné z druhého konce republiky?
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prahu-a-stred...
Leknín
Není to z těch lesních požárů, co řádí na zlínsku a na Libavé?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.