aura_33
Jo na západě se to snaží, ale nemají výšku. Takže bouřka možná bude až se pohne východněji, zatím je na místě kde byla dřív jiná přehánka.
Chaos tato situace, a zase v nule. Překvapila mě Morava že měli jenom pár přeháněk bouřek.
Diskuse o počasí Občasné bouřky od 21. 7. 2022
Peter Sedlák 1
Ono se možná dalo čekat, že tu nic nebude. Ta advekce od JV přinesla na Moravu sušší vzduch, takže tu nic moc nemělo šanci. No letos tragédie. Ani né tak bouřková, ale srážková.
Čekám, že pondělní aktualizace dat sucha ukáže vláhovou bilanci na JM na -300mm.
Kokos342
To je dobré vysvětlení. Pamatuji dříve ty lepší bouřkové situace, že před bouřkami bylo od rána jasno. Takže špatné načasování...
Chtělo by to aspoň příští sezónu něco jiného. Ty věčné fronty s dekou, která kazí rozvoj bouřek už je opruz... Letošní sezóna je dobrá celkově v ČR, ale pořád to samé dokola... Tryskové proudění se asi zase nějak buglo a dokola opisuje nějakou osmičku .
Na západě Čech se vytváří nové buňky a začíná to opět podbíhat jižněji. Teď je střih větru hodně vysoký. Možná poslední pokus na nějakou potvrzenou mini - supercelu na území ČR?
aura_33
Ty přeháňky tam budou intenzivní, ale pořád ještě třeba více zabrat do bouřky, nějaká část už jde výš a tak je tam teď -24°C na vrcholu, to půjde. A zase vedle. Snad KH začne hodně tvořit, nějaké kupy vidět jsou ale jsou malé, hlavně že jižně jede.
Nevyjde pondělí/úterý co zas malují modely i tady tak končím sezónu.
Peter Sedlák 1
Já končím už zítra.
To co jde teď někam k Praze je dobrý, začíná se projevovat nějaký vliv... možná linie konvergence číslo 2
Peter Sedlák 1
No jsem zklamaný, chtěl jsem dnes jít do terénu a udělat fotky, ale ta Pražská bouřka šla moc na jih a bylo vidět jenom modro v dálce bez struktury. Snad vyjde aspoň tohle...
Peter Sedlák 1
Ta bouřka už do velké výšky nevyroste, ale má to potenciál přinést něco zajímavého. Teď už je to asi nejsilnější bouřka v ČR, aspoň radarově. ICON-D2 propočet na jedničku...
Vůbec není energie. Na západě jsou minimálně 4 velice intenzivní jádra a blesků je opravdu pomálu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.