Diskuse o počasí
Bouřky 14.7.2022 (potenciálně silné)
DeggyCZ
V Praze v pohodě, uhnulo to na jih, kratší déšť, 1 mm, na severu možná 2-4 mm, protože tam se trochu lépe trefila horní část bouřky.
Tak mě to obchází, což není překvapení. Snad něco dojde, nezaleval jsem
Supercell Active, německý radar teď zachytil 7x rotaci najednou .
7x, meteopool.org
Teď dokonce vylezlo slabě slunce a je tu dvojitá duha
Tady zatím nic. Ne že by nebyla potřeba voda, ale bouřek se poněkud bojím. Vůbec bych se nezlobila, kdyby nás chytil jen nějaký déšť v noci.
Ondra83
Ta tu byla taky .
Mimochodem kolik už bylo letos supercel? Letošní rok trumfne snad i roky 2016, 2017 i ten loňský...
Že k severu nic nebude,asi omyl.
Bubak na jihu
Nic ve zlém, ale aura je mimo. Jako už se mu to tu snažilo vysvětlit plno lidí, ale je fakt mimo. Stejně jako se 47°C, rekordními úmrtími apod..
Jo a swane, klidně něco na Šumavě utvořte. Docela by to po těch pár hodinách řezání a sekání dřeva chtělo schladit.
Ta bouřka pod Prahou zase míří někam na Břeclav.. tak snad nebude další průšvih.
vzniká komplex na severu Čech
Tady bouřka a krásný slejvák, dalo to 15mm. Nejblíže byl GFS s 9mm, ostatní modely nedávaly nic. Díkybohu.
Teď jsou v Čechách minimálně 2 výrazné supercely s kroupami... Jsem si říkal jestli to začne třeba slábnout, no spíš naopak...
Dnešní den je fakt supercelo brutus...
Tohle je nějakej projev změny klimatu?
radar.bourky.cz
Tak u nás se již od severu začíná vyjasňovat. Celkový úhrn srážek je 5,8 mm. Díky bohu za ně. Bohužel pořád málo a chtělo by to víc.
Tak aspoň duha dnešní večer usmířila. Aspoň něco málo.
To jsou tvary To je skoro jako bow echo na supercele
Jako v těch místech, kde tohle přejde, tak to musí být fakt brutus...
radar.bourky.cz
Tady před hodinou pěkná letní bouřka. Teď sem míří ta pravostáčivá supercela, ale to si myslím že tak daleko nedojde.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.