Diskuse o počasí Bouřky a vydatný déšť od 22. do 26. 6. 2022
igor127
To víte že jo. Ty stromy se tak nacucali až z toho opadávají žluté listy a ukažte mi na Sahaře jednu břízu nebo meruňku vy chytrej
palma
Jj, kdo si počká, ten se dočká i bez photoshopu..
Já když vidím na fb kolikrát ty vyumělkovaný, photoshopem sprzněný fotky počasí a jevů na obloze, tak si říkám jak asi ta bouřka nebo cokoliv opravdu v realitě vypadalo..? Bylo by to vůbec k poznání, že je to fotka toho samého..?
Myslím, že často asi dost těžko..
Jinak..
Jsem zvědav, jestli se to tu v pátek/sobotu nad tou českou kotlinou začne otáčet, jak tu občas rozhraní mívají ve zvyku...
Martin Vítek
Vy jste opravdu marnej, jak hysterka. Tak si u vás zasadte palmy, ty snesou všechno, i vás. Vůbec nechápete, o čem je řeč. A vidíte, už máte u vás i podzim vynechate léto, někde podzim ani nemají a z léta rovnou do zimy.... Ale tak vás omlouvá, že vás ve škole neučili, že meruňky a bříz rostou v jiném klimatickém pásu a na Sahaře zase jiný typ rostlin. Rostlina zvládá čerpat vláhu i že vzdušné vlhkostivlhkosti (vyšší vlhkost nemusí být způsobena deštěm nad daným místem) to vy nechápete a to taky znamená že není tak suchá, což vedlo ke zrušení výstrahy na požáry, ne že to danou rostlinu a půdu obohatilo o litry chybějící vody, ale je to marný.
palma
Bingo. A ten poslední případ není letadlo . Ale jinak super přirovnání
https://www.dalekohledy-mikroskopy.cz/news/zatmeni...
Ale některé fotky by potřebovaly úpravu jako sůl když byl výboj nečekaně silný a nastavení "bylo mimo". Ale ani na to nemám srdce
igor127Vy jste tady začal ze saharou já ne. A na ČHMÚ mi řekli že to berou z Firerisk a ten to bere z průměru republiky tak tu ze sebe nedělejte vševěda. Ale on se vždycky najde někdo kdo ze sebe dělá chytráka
swan1
"jak asi ta bouřka nebo cokoliv opravdu v realitě vypadalo." A v tom to je.
Ono někdy není třeba upravovat a bohatě stačí nastavení přístroje. Lidské oko je lidské oko. Ovšem nedávno jsem přišel na velice zajímavou věc. Pokud člověk ve stmě hledá třeba záblesky modrých majáků, které jsou skryté neuvidí je pokud je bude hledat. Uvidí je tehdy, pokupohled odvrátí a tyto záblesky budou dopadat pod zcela jiným úhlem. Zkrátka peroiferním vidění je možné vidět vice, než pokud se na to člověk zaměří.
Tady jedna fotka s názvem " blesku terčem". Co myslíte? Realita nebo nějaká upravenina?
Lesník
Myslím že tentokrát to už vyjde, už je zkrátka na čase, uvidíme kolik mračna vymáčknou ze sebe?️⛈️?
Kokos342
A tak to i vyjde.
Klasika nejde prolomit hned.
Aladin má večer bouřky sem tak snad aspoň to
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.