U nás skoro kulové až na slabý ranní deštík. Kdo ví co dnes Aladin něco málo maluje a Estofex překvapil svojí předpovědí. Tomu se mi nechce věřit že mu to výjde když tu skoro nic nehlásí, ale ČHMÚ má pro nás v předpovědi bouřky místy.
igor127 Ono na tom severozápadě pršelo jen někde. Na nejsušších místech zase nebylo nic. Tenhle rok je ještě sušší než ten loňský. Za celý měsíc tu máme 14 mm srážek
Gratuluju části Prahy a Roudnicku ke 100mm, nádherné úhrny, tolik u nás nikdy nenapršelo za 24h a asi ani nenaprší, jinak ale zalito je, i když by to chtělo tak 2/3x víc kvůli nadcházejícímu suchu a vedrům. Snad zaprší i v místech kde je to opravdu potřeba
swan1 Skutečně to klaplo. Ta TN byla dobře patrná na některých modelech, ale ty jsi s tím přišel dříve jak oni což je velice pozoruhodné a zároveň to ukazuje určitou míru už zdárné profesionality a letitých zkušeností, pěkné
Frantis95 No gratulace jak sviňa. Takový úhrn je bombastický, tak snad vám to udělá všem ve vaší oblasti radost. Parádní scóre.
Petr Sedlák 1 Nápodobně. Snad 10mm potěší a hlavně nezoufat. Od pondělka zdá se až do pátku četné bouřky, takže vám naleje až až určitě. Budu v to věřit
Martin Vítek Já jsem taky nepsal, že by na tom SZ pršelo vydatně, jen že zapršelo všude a někde méně, což dokazuje i meteostanice v Jirkově, která čistou 0 nemá
Predators2 No je to brutus. Takové úhrny a navíc v takové suché oblasti. Tolik vody zde hádám nespadlo pěkných pár let. Jsem jen pár kilometrů od Roudnice, takže zde je to velmi podobné
Ano, hlásím, že u nás za posledních deset hodin spadlo přes 100 mm taky. Bylo zde extrémní sucho a teď tohle. Nikdy jsem tolik vody ještě neviděl. A hlavně bez bouřky, takže prší intenzitou, kdy se to ještě stačí vsáknout. Zatím stále prší, ale již drobnější intenzitou.
Tady dle předpokladů 0,4 mm, třeba se dnes něco ještě vytvoří, pokud ano, bude to jen lokální záležitost. Od zítřka další týden zde šance téměř nulové, o cosi větší šance na bouřky bude v Čechách.
Aidamko1 Díky moc, paradoxně tu máme na takovéto vysoké úhrny docela štěstí, 5 let zpátky se nám také takto poštěstilo a spadlo 97 mm.
Byl jsem se podívat v lese a připadal jsem si jako na podmáčené Šumavě. Každou chvíli se přes cestu valil potok, v příkopech stojí voda a na spodních částech luk se objevují prameny, vypadalo to fakt nádherně. Navíc se sem znovu od S blíží další srážky, ta níže se začala znovu přibližovat..
Aldy1977 Na vychode neprselo delsi dobu. Nepocitam bourky, kdy cosik naprselo a hned to odteklo (u nas cele 4mm). Byl jsem na zahrade a neskutecne sucho. A jak pises, v dalsim tydnu opet nic. Zacina to byt spatne.
Fstorm Já toho mám natočeného spoustu, jen jsou to většinou pouze 30vteřinová videa a chtěl bych to dát trochu do kupy. Houby zde bohužel skoro nejsou, protože skoro všechny smrky asi před 2 lety vykáceli (takže šla větší půlka lesa pryč) a vzniklé holiny zarostly ostružiním a travinami.
Hurec A bude hůř. Příští týden nebude na východě pršet vůbec a teploty budou od 30 do 35. V Čechách to bude o cosi lepší, tam dojdou fronty a aspoň místy podpoří vznik bouřek.