Kokos342
Teplota spadne ze dne na den třeba tady na Vysočině leckde o 8 st. a čekají se oj. i silné bouřky, ale jen na velmi omezené ploše, modely tohle neumí a zprůměrují na pár mm, na to bacha, bude to zase spíš o větru a lokálních kroupách, podobně jako minule, večer uklidnění situace, úterý nebude ani letní den.
Diskuse o počasí Bouřky 19-20.6.2022
Lerko
to je úplně jedno jestli bylo 70 nebo 20 stupňů... ale ta rotace v těch bouřkách podle SHD bude přímo brutální... tornádo se vyskytne na 70% jak silné a kde je těžko říct... ty supercely se budou tvořit doslova před očima 1h nic a za další 1h vyroste mrak o 14km
Snad jste na východě hodně šťastní. Vyprosili jste si pořádné bouřky snad pravidelně kvůli deficitu. Tak ať máte. Ono nikde jinde se to stejně nevytvoří. Alespoň se vám sníží deficit a to přeji.
Tady i přes vaše pěkné přání klasická nula, tohle změnit nejde bohužel.
V neděli se nic nevytvoří, protože to nejde ve vlhkosti 20% + cin. A pondělí malá-střední šance.
To je hrůza, tady by měla platit výstraha před požáry nafurt.
igor127
První část byla na pondělí. V neděli bouřky být nemůžou na východě
Já když koukám na synoptiku, tak promiňte, ale já prostě nedokáži uvěřit, že to celé přejde jen tak na sucho. Modely pro nás něco malují a já tedy věřím, že zde něco konečně kloudného spadne. Při minulé situaci spadl 1mm. Nechci fňukat, ale klidně by v pondělí něco dojít mohlo. Nezlobil bych se.
kuba
15% od estofexu není nic moc zajímavého, to hlavní bude ještě na západ od nás. Pokud se dnes něco vytvoří, tak to bude jen velmi lokální a spíše na horách, kde to bude mít určitou orografickou podporu. Navíc se stejně podle estofex modelu čekají v případných bouřkách velký kroupy, takže ať radši nic není.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.