almapura420 Tak tohle Šumava určitě nenakopne, jde to na západ přes Český les, a je to i bouřkově aktivní... Ale může to ještě jižněji přirůstat.. uvidíme..
Aidamko1 Na západě mohou odpoledne vznikat ještě bouřky v další vlně. Nějaká lokální supercela by tam vzniknout mohla. Pak se to bude opět přesouvat na východ. Je otázkou, kde a kdy přesně dojde k iniciaci těch dalších bouřek. Oblačnosti už je docela dost a ta to limituje.
spurdo Než v OBI tak někde jinde s větší kapacitou, alespoň na 50 mm srážek. V OBI je jen do 35. Kdyby ho měl tak už jsem párkrát nenaměřil kolik napršelo protože by přetekl
In-počasí No právě z té oblačnosti mám docela obavu. Modely mají samozřejmě na odpoledne prázdno, ale aby ta fronta přešla na sucho, tak to je nesmysl. Upřímně jsem zvědav jak to dopadne.
Aidamko1 Já nevím, ale ze zkušenosti mi vychází, že to nejhorší přijde, když to nikdo (nebo jen málokdo) očekává. Uvidíme jestli se to potvrdí. Já mohu říci, že mi mé tělo změnu hlásí (začalo to včera v podvečer). Komáři si dnes také ráno hráli a pršet opravdu začalo.Jinak se dnes se vylíhla mláďata Kosa černého. Vloni 20.6. jsem byl svědkem úhynu vypadlého mláděte Vrabce domácího. Takže tenhle rok zatím dobrý
Vrátil jsem se z Bolky a alespoň ti 3mm to dalo, jinak při jízdě z Kosmonos k Boleslavi (dálnice) krásná scenérie přicházející ⛈️, bohužel foto není, hold dálnice...