Téma potřeba změnit na: silné bouřky 13.6 2022.
V neděli nic nebylo a v úterý se skoro nic nečeká.
Příští šance čtvrtek ale to jen drží gfs, nikdo jiný. Ach, dloouho nic nebude.
Diskuse o počasí Silné bouřky 12-14.6. 2022
ota
S tím souhlasím. Výstrahy pro východní region seděly. Jen holt měla platit pro západní a tady severní už od včerejška minimálně před silnými bouřkami . Jako muset v tom v noci někde jít tak nevím. Vždyť už před x dny se hovořilo o tom, že v neděli a pondělí bude pršet. A neříkejte mi, že o těch nočních bouřkách nikdo nevěděl. Tomu nevěřím.
Edit: jak jsem koukl na začátek tak Kokos342 to měl celkem zmáknuté. V příspěvku kde dával radary na tři vlny se spletl jen o několik hodin. Já mohu potvrdit, že tady skutečně během noci a rána prošly tři. Dvě v noci a jedna ráno. A to jestli se jednalo o supercelu neumím posoudit
Rarach
Ne? Já nechápu co se čeká, doslova nic na zítra nemá nikdo
No to tornádo to není možný, na skoro přesně stejném místě.. Tohle nemá obdoby.
Naštěstí bylo slabé
Ohledně možného tornáda v obci Lanžhot se jeví jako celkem pravděpodobná ta varianta doteku se zemí. Škody odpovídají klasickému průběhu tornáda. Downburst, microburst a macroburst bych v tomto pravděpodobně vyloučil, protože se nejedná o tak lokální jevy. To by muselo shodit i stromy v okolí, což se nestalo (pozn. V minulém roce nás zasáhl silný macroburst a tehdy to sice shodilo střechy, ale také i stromy a bylo to v oblasti cca 4-6km). Každopádně na místo vyráží lovci bouří a další odborní jedinci, tak uvidíme co se zjistí.
Intenzita odhadem dle škod je F1.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.