Olomouc krátká přeháňka, bez větru, cca 5 blesků.
Diskuse o počasí Silné bouřky 20.5.2022
MrDoge CZ
Přesně, blesků hodně ale samé CC. Až teď později i nějaký CG. Tady na začátku teda trochu silnější vítr. Déšť intenzivní asi tak 20 vteřin. To bylo i pár krupek. Od té doby déšť spíše slabý. Na to, že podle radaru by člověk čekal celkem divočinu docela nuda. Ale aspoň nebudou škody.
Velmi dobre je na mape na in-pocasi.cz videt postup. Srazky 00-19 hod jsou jeste z bourek v noci 19-20.05.2022 - vetsina casne rano. Pak nahle od 20. hod srazky razantne pribyvaji.
Ze zapadu fronta rychle postupuje.
22-23 hod selc. fronta dal postupuje.
In-Pocasi teplota 20.05.2022 23 SELC v te dobe uz byla znacna cast CR zasazena bourkami. Sedive udaje teploty znaci, ze nejsou posledni data ze stanice a souvisi to s vypadky proudu pri bourkach.
Po prechodu fronty se vyzname ochadilo.
Dnešní situaci shodnotím velmi stručně. Byla to situace zajímavá a někde i velmi nebezpečná. Tady ve Zlínském kraji to má spíše doznívající podobu už jen.
Čekal bych tady u nás více ale i tak mám pár pěkných úlovků blesků. Hlavně že nebyla žádná tornáda atd.
Jedině co mě mrzí je to že ve tmě jsem neviděl potencionální shelf cloud
Tak to byl dobrý fukar sice nevím v kolik bylo max ale odhaduji kolem 80-90km/h
A déšť byl taky dobrý totální prutrz mračen
Bouřkový komplex nakonec skutečně projel napříč republikou, a jižní část ČR, kterou hlavní vlna nezasáhla, vykrývá v tuto chvíli vlna druhá, podobně silná. Jinak samotný přechod proběhl dost rychle, vítr naštěstí moc silný nebyl, kroupy do 0,5 cm a potom trvalejší déšť. Při příchodu byla obloha jako jeden velký stroboskop, nejprve S a SZ strana, s příchodem linie i na Z a JZ straně. Nějaké srážky byly, takže dnes pěkný zážitek
In-počasí
já to budu rozebírat.. celý hon na bouřky od začátku po konec a pak sem mrsknu odkaz.. dá mi to dost práce do týdne 14 dnů by to tu být mohlo
když jezdili hasičské jednotky, nemohli to najít ?
vypnulo to 3 vesnice a 2h policejní auto a 2 hasičské jezdili křížem krážem kolem toho místa.. mám dojem, že ten kulový blesk skákal po vysokém napětí které tam vedlo
Kokos342
To je tak těžký nahrát video třeba na YouTube?
Třeba i v surové podobě? Všichni na to tady čekají
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.