Aidamko1 Tak to musela být příjemná zálivka, škoda že těch přeháněk před frontou je malinko Jinak je asi jisté že se z Německa přižene komplex trochu se začínám bát že bude moc velký vítr podle Aladina ve Středních Čechách až 120 km/h I tady mají být prý silné nárazy zatím se to tvoří v Německu podle plánu
swan1 Tady příjemná sprška. První tropický den a navíc i vcelku dusno. Už i ICON D2 nám maluje bouřky, takže k nám to zavítá večer snad taky. Aladin také koukám.
Koukal jsem na ICON D2 a k ránu maluje zajímavou vlnu bouřek v jižní polovině, takže že by byly nakonec dvě vlny? ?
Zatím mi přijde, že to nejsilnější míří na jihozápad. Hlavně vichr. Proč se icon aktualizoval, a to pásmo bouřek až k nám tam vůbec nemá? To je tak ten model špatný, když už to vzniklo a aktualizoval se, že to tam nedal?
Aidamko1 Bylo to teda hodně ploche ta oblačnost co byla nad Brnem jsem v Ivančicích a tohle byl pohled na Brno a pohled směr Pohořelice ...prostě nic s konvekcí.proto mě to přijde zvláštní .
swan1 Jsme první na ráně tady na in-počasí. SNad nevyjde ten icon-de ty nárazy s AROME jen, že to mají o něco víc na sever. Je to ještě o něco víc jižněji a to na nás...
Kdepak jsou ty bouřky? už dávno platí výstraha a nic? Včera bez výstrahy a na západě aspoň něco bylo. I ten déšť prošel přes půl republiky. Jdu zalévat no.
ESTOFEX vydal MD. Jestli jsem to dobře pochopil, tak ve vyznačené oblasti na severu tornáda se supercelami. Tady na jihu velký poryvy větru a kroupy. Kdyžtak mi upravte děkuji.