Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky na studené frontě 16.5 a 17.5. 2022
Proti aktuálním modelovým výstupům dnes docela jede oblast Francie a Švýcarska, takový ICON tam nedával skoro nic a přitom tam jsou plošněji docela silné bouřky. Jsem zvědav, jak se to promítne do zítřejší situace u nás. Dost možná se to tam vyblbne už dnes a zítra nás přejde pouze torzo, může to ale i značit, že je fronta sinější a nestabilita prostředí větší, než se předpokládalo a zítra večer to bude stát za to.
Peter Sedlák 1
Aspoň že nechal nějaké silné srážky u nás . Stejně se to mění každým výstupem. Nejlepší je až ten daný den sledovat radar a oblohu a to napoví jestli něco bude nebo ne.
Predators2
Na poslední chvíle to nějak dokazili.
Fakt jsem zvědavý jestli něco bude. Pyl se musí smýt.
Estofex už uviděl že něco je pro Balkán tak musel dát.
Sem dává 1 a 50%
V tuto chvíli se dá s jistotou tvrdit asi jen to, že něco dnes večer a v noci bude
Už včera a v noci se konvekce ve Francii a Švýcarsku predikcim poněkud ,,vymkla z ruky,, a žádný model teď přesně neví, kde přesně co v ČR bude..
Jak psal Predators 2, sledovat družici a radar nám během dne teprve napoví, co a kde se bude dít..
kuba
Hm a okres Děčín výstraha není . Nevadí stejně tu bouřky budou.
Hmmm, pro Prahu vydána výstraha na silné bouřky, letos poprvé, mám takový pocit, že teď už tu tuplem nic nebude, od Z se nasouvá oblačnost, která brzy zabrání další insolaci a bude po sradně. Snad alespoň zaprší, bouřku žádnou nečekám, jsou hodně nízké rosné body a všude se práší. Nový Aladin si ty bouřky raději už také rozmyslel
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.