Hm tady to vypadá na dalších 24 hodin nad nulou, jako ze včera na dnes, no, ráno byla predikce že polezeme v noci na někam -2, -3 teď je z toho +1 a aktuálně lezeme nahoru na +1,5.. co to jako je? jdu hledat semínka na rajčata, dám to klíčit..
Yuris Za málo a přeji hodně srážek Jinak.. Aladin nám na sobotu se srážkami dost přeje, ten jazýček světle zelené do vnitrozemí v Pošumaví, to je přesně u nás, dokonce to dává vše ve sněhu.. Což o to, Pošumaví SZ umí, když se sejde správný úhel postupu srážek a přízemní proudění tak akorát..Ale stačí málo a můžeme vyjít i vcelku naprázdno.. A hlavně, tuhle zimu už tady na JZ mám noční můru z hranice sněžení, která predikcim notoricky nevychází.. bývá téměř vždy výš, než jí dávají... Nejvíc v sobotu mají dostat KH, jsou imrvere v zelené...
palma Tady -2 a i když bylo přes den +2, tak byla půda promrzlá, že ani ta srajda neroztála a klouzalo to při ručním vylejvání 1400 litrů jako prase, tálo jen lehce na slunci.
palma Mě o tom povídejte, tenhle teplý JZ profuk před SF, co tam tlačí ta megera TV.. Fuj... Šumava měla dnes opravdový předjarní den, ptáčci řvali jako v dubnu...
Tady -3, po jasnem dni se trochu zatahuje vysokou oblacnosti. Ale hlavne- pred asi trictvrte hodkou zacalo dost foukat a ted co pisu byly narazy jak blazen - primo do oken od ZJZ - az jsem se bal ze se, ac plastaky, rozleti. Fakt silny vichr- a to tu mame, uz nastesti orezany, stary jasan na zahrade
U Norska se z těch přeháňek ve studeném vzduchu zakrucuje samostatná TN a střed celkem svižně míří k jihu.. Kdyby raději zůstala tam, kde je a zmohutněla.. To by pro stř Evropu bylo zimní počasí na víc než jeden, dva dny...
swan1 Pokud by teplotně vyšel Aladin, tak by to asi Krušný hory měly spíš v dešti. I Šumava by měla namále a pod 1000m by to pri tehle teplotách šlo do deště
Fronta nad ČR ve vyšším tlaku zatím klasicky doslova ,,mizí,,... Oblasti, kudy pak půjdou tyhle vydatné řetízky přeháňek dostanou zásyp, avšak jen pár km vedle bude třeba jen pár vloček..
Tak jak jsem předpokládal, další den a noc nad nulou, pod +1 to neslezlo..koukám, že v noci spadlo pár kapek, jestli bude nějaký "zásyp" , tak spíš takový ten dětský pudr.....tohle je parodie teda.
I na vychode se otepluje, aktualne +1, jeste vcera vecer bylo - 2..... Srazky nam aladin temer vymazal pro vychod,tady spadne asi nejmin z republiky...