Tady v údolí ráno kolem 8 h bylo -9 st a na hřebenu - Šerák +1 st! Ve stejnou dobu. Inverze jak prase. Ale třeba Lysá v Beskydech mráz.. Jinak ty srážky na víkend u nás yr.no úplně zrušil, třeba se spletl... ) Snad
Dnes u nás teda kosa -7 takže trolejbusy nejezdily Ale jinak o víkendu sice má něco málo nasněžit ale do toho má samozřejmě u nás i pršet a příští týden jdeme zase s teplotama nad 0
Yuris Podle sumy srážek na Aladinovi mi to tak ani nepřijde - hodně dostanou i S a SV hory včetně Jeseníků. Navíc na JZ budou celkově vyšší teploty i na horách zatímco na SV by měl sníh držet už od středních poloh, zejména pak po víkendu. U nás aktuálně docela sněží z nízké oblačnosti i když při pohledu vzhůru je obloha skoro modrá - to jsou tedy paradoxy
Yuris Šumava to potřebuje jako sůl, jelikož veškeré oblevy od JZ odsírá nejvíc ze všech českých hor.. V polohách 800-1100 m je směšných 5-20cm.. Nemáte fakt co závidět.. Krom toho u mě v Pošumaví spadne pár cm a opět do toho začne chcát.. U vás co spadne, bude aspoň ve sněhu a hned vám to nesleze...
ty jo tu to je na hlavu,buď někde hoří les nebo fakt nad vrcholky stromů rychle jdou mraky nebo mlha nebo co to je ...tak fakt že jo něco někde hoří smrad horší jak v třineckých železárnách
Koukám podle Aladina zítra +3 na Moravě, v pátek +3 v Polabí a v sobotu o půlnoci už v západní půlce Čech nad nulou. K tomu všemu mimo hory jednotky mm srážek.To je to brutální ochlazení, těch -12 ve výšce o kterým se tady mluví pomalu dva týdny?
Plošné výrazné sněhové srážky potřebuje celá ČR. Zásoba vody ve sněhu je na všech pohorich minimální a stále to nevypadá na výraznější srážky. Leden je zatím na většině ČR srazkove podprůměrný. Pokud se situace se srážkami radikálně nezmění, bude hned na jaře problém se suchem
jak jsem na začátku roku posal tak jsem si tipoval dobře že kolem 24 napadne nejvíce sněhu.. ale jak tak koukám na ty teploty tak vše pod 400 m roztaje Pokud se něco udrží tak je na chviličku.. Vše se spíš bude držet nad 500 m +
zatím je leden pod normálem a žádné výraznější ochlazení nepřichází..
Novorolak Tak teplo vypadá jinak, to tady v Brně známe velmi dobře, ale hlavně od března, zatím je tady kosa. Ale jinak nový yr.no zase oteplil, takže se to sbližování modelů pěkně rozbíhá...