Diskuse o počasí
Bouřky 13.8.2021
Tak teď nedaleko Vlachova Březí (SZ od Prachatic) vznikla velmi rychle docela solidní buňka. Na radaru meteopressu je pěkně vidět její vývoj.
Pěkná buňka se ted udělala u nás, z ničeho nic
lukashrn NesQuiK Už jsou v tom kroupy. Aktuálně je to silná bouřka.. Uvidíme, jak dlouho vydrží..
swan1 Šel jsem schovat motorku, vypadá to na brutál
No co se to děje. Tak rychlý vývoj bouřky a už jsou v tom i kroupy. To bude zas masakr jak u nás v úterý. Už teď je vidět že je to SC. No co se dnes semele tady to jsem zvědav. Venku dusno jak cyp, ale aladin tu dnes pro nás nemá nic.
NesQuiK Dávej hlášení, jde to přímo na Vodňany.. A pokud bude možnost, foť..
swan1 Za pár min by k nám měla dorazit ta hlavní buňka, zatím klidný deštík
swan1 Myslite že je šance dnes na bouřku i tady na Plzeňsku?
kuba To těžko říct, u lokálních bouřek . Šance v JZ částí ČR určitě jsou..Uvidíme co se odpoledne vyvine v Bavorsku..pokud něco...
Tak jak icon, tak aladin už od večerních/nočních srážek upustili, švýcarský model je tam ještě nechává, tak uvidíme.
Nakonec jak rychle se ta bouřka vytvořila, tak rychle zdechla, takže výsledek chvilku silnější déšť a trošku se zvedl vítr, ale před Bavorovem to muselo vypadat
NesQuiK Taková rychlokvaška s jepičím životem.. Ale byl to fofr..
NesQuiK Kolik z toho napršelo?
Fstorm Pokud to SC má znamenat supercela, tak to tedy v žádném případě není. Každá bouřka s bílým jádrem na radaru rozhodně není supercela.
jack Málo, odhadem pár mm, max 2 ale ted tu vysvitlo slunce a je tu neskutečná prádelna, nedýchatelno
Teď velmi rychle narostla buňka mezi Blatnou a Strakonicemi,na kterou mám výhled, zatím bez výboje...
swan1 Přidávám pohled od nás, jsem na severním konci města, u pouťových kolotočů a a jihu města něco málo spadlo
swan1 Ano, párkrát zahřmělo, ale teď asi 5 minut už ne
Vypadá to, že se to ještě obnoví, je tam hezký pileus.. Dnes je to pouze o CAPE, které je velmi slušné, ale ostatní podmínky, vlhkost, střih a helicita jsou mizerné...
odpolední hodnoty CAPE
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste .