DavidD. Akorát se zdá, že nás to mine, ale vypadá to nebezpečně. Ty kroupy tam musí být určitě pořádné. Aktuálně je to ostrý kontrast mezi stavem oblohy směr JV a Z..
Na jižním konci se něco rychle vytvořilo pod mrakem a rychle to zaniklo podařilo se mě to zachytit ....možná mrak možná nějaká slabá tromba těžko říct .
Pěkná bouřka u toho Brna, ale asi sem nic nedojde, to v Rakousku se stačí na východ, a nevím jestli se ještě něco vytvoří ale mohlo by, vystraha je od 18:00 tak třeba se to rozjede i tady
Tutugon No je lehké obvinit, ale přitom se stačí podívat na modely. Modely se dnes v žádném případě neshodují, takže je dost těžké udělat jasnou předpověď.. Měli ji vydat teď, ale to se tak nestalo, nechápu to.
Aidamko1 Naprostý souhlas modely jsou poslední dobou celkové mimo a nedivím se že je těžké předpovědět bouřky a srážky....jinak nás to jen lízlo zapršelo pár hromů a jinak nic ale tma byla pěkná.
Ahoj, z odpolední konvektivní přeháňky 1,2 mm a teplota spadla o dobrých 10 °C a to z 32,4 °C. Dále: Nejsilnější náraz větru až 17 m/s a všude okolo bouřilo. Ráno jsem očekával tropickou noc, ale minimum nakonec bylo 19,5 °C. Mimochodem meteogram Aladina dával min. 20,1 °C a max. 32,0 °C, takže celkem trefa. ČHMÚ dnes výstrahově opět nezvládá. Podle mě na Moravě a ve Slezsku měla být žlutá a na krajním jihovýchodě území oranžová. Estofex daleko lepší předpověď a prostějovská sondáž taky velice dobrá, co se týče podmínek. Teď se od západu zatahuje a je neskutečné dusno. Očekávám silnější bouřku.
Tak nás to nakonec objelo severně, ale nevadí. Na pohled fakt paráda a jedna z velmi mála bouřek za denního světla u nás Nakonec aspoň trochu fouklo a spadlo 1,2 mm.
Tak nás trefil východní okraj toho, co kousek výš screenuje Martin Šimon.
Cancoury visící z toho mraku se podivně rýsovaly skoro až na nějakou trombu.. Bylo to skoro přesně nad naším barákem, takže jsem to viděl pěkně zblízka. Nakonec z toho byla jen lehká varianta na downburst, naštěstí u nás beze škod.