Diskuse o počasí Bouřky od 25.7.2021, postupně i silné
Tutugon
Na uplny sever to nejde, zdá se to tím že se ta buňka zvětšila o trochu na západ, jinak to jde jihovýchodním směrem
A stejně se to stočí jeste více na východ jako včera podle mě, nebo se vytvoří další buňky a vytvoří se z toho komplex, tohle není vše proc by jinak ta 3 od extofexu, když jim to včera tak vyšlo, protože tohle na 3 moc nevypadá teda zatím
swan1
Taky tomu nerozumím. To je v oblasti Vídně a né západního Rakouska. Psal jsi ze z Rakouska, to je myšleno západní Rakousko, nebo si jen omylem dopsal ze?.
Jinak Aladin maloval i pro SZ Šumavu srážky, takže rozdíl cca 20km moc nehraje roli.
Přímo od ČHMÚ můžu vzkázat, že zatím to jde tak jak má, ale to Rakousko je jiná.
Pěkně se to rozjíždí.
Teď se to v oblasti 3 od Estofexu v Rakousku pěkně tvoří!
ota
Aidamko1
Ano, myslím to co je JZ od Vídně, abych byl přesnější..asi jsem to popsal trochu zmatečně..Ten komplex jako celek jde podle mě k SV.. Když se podívám na dráhu té menší předchozí bouřky co šla ze stejných míst, tak na hranicích Moravy najednou nabrala hodně směr V..
Podle mě to čeká i ten komplex..
Ale může se rozrůst i směrem na SV, S..
Je to nevyzpytatelné...
DavidD.
Radar meteopress, tam je snad půlka Evropy. Zdá se, že vývoj v Rakousku může dosti zamíchat s kartami. Na družici je na Vysočině zjevná jakási linie konvergence a táhne se až k Novohradským horám. Mohlo by se to celé nějak spojit.
A ještě se to začalo solidně kupit pod kovadlinou směrem na Znojemsko.
V Itálii bylo "veselo", tohle bych fakt nechtěl, dobrý videa...https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/st...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.