Diskuse o počasí Silné bouřky od 13.7.2021
celyl
Co tím myslíte? Já nic zvláštního nevidím
Vůbec nechápu tu výstrahu na velmi silné bouřky. Nevím, proč to vydali když tady nic nebude já už jsem z nich zmatený. Je to divné opravdu ty jejich někdy zbytečné výstrahy.
Jan Diatka
Teď aktualizované GFS vám tam dává 11mm na 23h.
Jan Diatka
Spočítej kolikrát si od rána napsal ,že u tebe nic nebude ? už jen kvůli tomu doufám ,že tam fakt nic nebude ?
Jinak Brno celkem zalito a ještě před chvilkou slabé hřmění takže za mě dopolední spokojenost doufám ,že teď se to protrha i tady aby ještě něco večer vzniklo ?
Čelákovice stále zataženo, příjemných 21°C. Jsem zvědav na večer, jestli zase něco dojde. Už by nemuselo, vše je zmáčené tak, že to za 6 let, co jsme zde, nepamatuju (za poslední 3 týdny 190 mm).
Přesný opak Prostějov. Dnes zatím 0,3 mm a ne a ne se tam něco rozumnějšího dostat... Tak uvidíme, jestli je k něčemu ta výstraha na pozdní večer a jestli to něco přinese.
Tak z první "vlny" to dalo 1.6 mm. Tak snad večer něco od jihu dorazí. Pak je šance na srážky v mé lokalitě o víkendu a pak zase další týden beze srážek, ale naštěstí už nebude takový hic. Jinak oranžová výstraha platí od 17 h a to je ještě času dost na vznik i velmi silných bouřek
U nás se to hlavní odehrávalo kousek západně od nás, takže zatím 6,8 mm zahradnického deště . Jinak ta výstraha je celkem zajímavá - do oblastí s oranžovou výstrahou Aladin skoro nic nemaluje. Možná s novým výstupem posune to srážkové pásmo Čech více na Moravu, tak jak to mají ostatní modely.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.