Diskuse o počasí Silné bouřky od 13.7.2021
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vys...
Tak výstrahy už jsou .... když to vidím každý týden chci radši zimu
No, mě to počasí docela vyhovuje, slunce je, vláha je, akorát by to leckde jinde nemuselo být s těma záplavama, tornádem, vichřicí, přívalákem, ale je to holt počasí, až nás to tu něčím takovým trefí, budu špačkovat, to jo... v příštích dnech očekávám to samé, co doposud.. Zase prý meteorologové potvrzují, že je to velmi zvlněným tryskovým prouděním..
Myslím, že ze všech modelů je nejlepší ECMWF, ale co člověk, to názor :-).
Novorolak
jo ještě jedna věc... ty komplexy sem netrefil uznávám prostě se to tvořilo tak že to šlo východněji včerejšek sem trefil na 100%...
dalším výstupem bude vše jinak ALADIN to úterý posunuje na východ a já si myslím že nejvíc to schytá Morava toť vše ode mě ty stacionární bouřky na západě jsou jen o vodě kdežto bouřky v komplexu mají alespoň podívanou
Kokos342
Já tu nepsal nic o tom , kdo měl ,nebo neměl ;) Nebo , že by mělo být něco na západě a jinde nic , je mi to fuk ;) Já tohle tak neprožívám . Zimu víc a tu většinou trávíme na baráku v Hamrech 850 mnm . Voda ve sklepě nehrozí .. aspoň nám . Navíc, zítra jedu služebně do Lucernu na dva nebo tři dny . Takže preferuji klidné počasí a klidnou cestu
Kokos342
Proč ta škodolibá radost, že by to měla podle tebe schytat Morava? Alladin to klidně posune nakonec do okresu Hradec. Co když to zrovna nejvíc schytá Hradec? Že vás všechny baví si mezi sebou přehazovat to nejhorší počasí.
Kokos342
Tvůj problém je v tom , že v tom hledáš nějákou soutěž. Já si teda představuji soutěž jinak . Něco vytvořit , nebo natrénovat a pak to "prodat" .
Ano bouřky patří k létu , ale všimni si , že když se tu někdo jiný těší , tak ho hned uzemníš , že u něj nic nebude . Stejně , tak si psal i teď - bouřky na západě NOK u mě Ok Stejně tak jsi odpovídal . "Já už těch bouřek měl , že už další mít nemusím " Jen proto , že tu někdo psal , že má být něco západněji. To je trochu dětinský ;) Zato , když má být , nebo je něco u tebe , tak se chystá apokalypsa Jinak zálibu chápu , ale jak jsem řekl , není to žádná soutěž . Takže není potřeba stavět se přeháněním do role vítěze a v předpovědích do role = když to má být u nás, bude to masakr , když jinde , tak nic nebude ??? Pro někoho je "výhra" , když žádné extrémy nejsou ;)
palma
Takže to máte stejně jako já, prostě bez větrných projevů by to bylo úplně v pohodě, voda většinou brzy odteče a zůstane hodně vlhká půda, což je pro mě super změna po těch suchých letech, takže klidně těch pro Čechy slibovaných 40 - 80 mm snesu, ale u nás zase nic. Je fakt, že česnek by mi asi už před sklizní shnil, ale jinak by to asi ničemu nevadilo, naopak.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.