Tady krásná ranní bouřka s krátkou průtrží, probudil jsem se z neznámých důvodů ještě když byla 10 km daleko, mám to tak pořád, z města šla dolů řeka, ale jen tak 10 min., bylo to i s krupkama, teď se černá zase, konečně to není v noci a je aspoň něco vidět. Sotva jsem to dopsal, hrom a další lijavec, prostě J-JV je boží, tma neskutečná, spíše se stmívá, krásný začátek dovolené.
Kokos342 No dnes toho přide ještě dost od jihu nad Rakouskem ještě je celý balík srážek, já to tak nějak tušil že přijdou bouřky ráno.. PS. Přes Horní Vilémovice šlo i bílé jádro to mají na táboře asi veselo..
Aldan I to od Vídně jde asi na západ od Prostějova, ale třeba ještě naskočí něco dalšího.
Jinak to asi fakt vypadá, že tím pro dnešek končíme.. a nějaké mávání mapkami se střihem větrů a bůhví čím ještě tomu nijak nepomůže. Jiné modely než aladin srážky mají, ICON to maluje jako před pár dny, kdy měly být bouřky celý den a široko daleko ani kapka.
Teď to prošlo od nás východněji přes celé Znojemsko, osobně pozoruji jádro vzniklé u Wiener Neustadtu přes Tulln a Hardegg jdoucí přímo na mě, hřmí ještě jakoby před bouřkou, J + Stř. Čechy opět plošná zálivka, ale nestěžuju si.
Včera to tu někteří odepisovali už po obědě, pak se večer divili.. Dnes dokonce už ráno..No jak myslíte, já bych s tím počkal.. Za tou ranní vlnou se projasňuje, slunce bude svítit celý den, včera vznikaly v Alpách bouřky na přední straně TN i poměrně blízko jejího stredu..Neházel bych určitě ráno flintu do žita..
Tak první rychlobouřku máme za sebou. Vzniklo to velmi rychle a opět jako minulý týden to střílelo blízké CGčka všude okolo. Při přechodu už to bylo čistě o přívaláku. Spadlo 9,2 mm.
Od jihozápadu se sunou další bouřky, v dálce na jihozápadě už jdou vidět první blesky.
Ja si počkám na to co bude odpoledne a večer, v tu dobu mají být nejlepší podmínky střih větru atd. Teďka u nás před hodinou vzdálenější bouřka, šli vidět i CG blesky a hezky pršelo