Diskuse o počasí Silné bouřky od 13.7.2021
Nakonec to tak strašné nebylo. Přívalovy déšť trval maximálně 8-10 minut a teď už jen mírně prší. Blesky hlavně mezimračné. Kroupy taky skoro žádné. Napohodu bouřka .
JUGOCV
Formují se nové buňky.
Asi jak je tu outflow.
Nejkrásnější blesky jsou většinou až za komplexem.
JUGOCV
Linie už z toho určitě nebude. Zdá se ovšem podle těch kroupových buněk, že v atmosféře je energie ještě dost.
Kokos342
Zatím jsou nejlepší podmínky na Moravě, a Vysočině což by sedělo. CAPE až 1500, a střih větru. 32 a nekdě i 34m/s. Ještě aby byla vlhkost a bouřky jsou na světě. Akorát ty podmínky mají být okolo 17 hodiny co jsem se díval na Ventusky tak nevím. A že by to chodilo už od rána
Co mě ohledně zítřka udivuje, tak že hodně modelů dává to nejsilnější západně od nás, čekal bych spíš že to nakreslí východně. Narážím na našeho Aladina, rakouského Aladina a ECMWF. ICON to nejsilnější kreslí zhruba přes nás. Myslím, že to nejsilnější bude v Polsku, ale cape okolo 1000 J/kg se střihem přes 30 m/s za podpory výškové tlakové níže by mohlo udělat své. Od estofexu čekám rozsáhlejší dvojku, trojku spíš ne kvůli neshodě modelů. Kdyby ji vydal, tak nejspíš v Polsku.. Pak je otázka, jestli vůbec na zítra vydá
Peter Sedlák 1
To supercela určitě nebyla. Tady taky před příchodem jevyla bouřka známky rotace. Máš nějaké povedené záběry. Já bohužel ne. Všechno mezimračné blesky. Jen na konci pár CG.
Aldan
Oproti dnešku bude CAPE zítra docela malé, nejvíc na Vysočině, kolem 1000. To v Polsku pojedou jinou ligu, tam bude CAPE až k 3000...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.