kuba Jj, jenom se tu ty zbytky z nočních bouřek dotkly Šumavy a vrací se to zpět do Reichu.. Už se tu taky ukazuje slunce . Vypadá to, že střed TN zůstal západněji, než se čekalo.. Jsem zvědav, jestli to z toho Slovenska zaleje dnes JV Moravu..
Na to jsem taky zvědav, ale jako bych zaslechl první zahřmění někde v dálce. No snad už konečně zaprší nebo už je tu dost sucho. Asi myslím že nás to zase obejde jako vždy.
Bouřky už se tvoří i na JV Rakouska.. Když vidím, to JV proudění, tak si tipnu, že se to od JV přetočí až do Čech...(Vrchovina, V Čechy..) No, uvidíme..
swan1 Podle mě je dneska šance i ve středních Čechách. Nevím proč, ale dneska když pro nás nic nehlásí, tak mám pocit, že něco přijde JV směr pro nás byl vždycky dobrý na bouřky.
Kokos342 Jo ale ne u nás čekám že nás to nejsilnější tentokrát kousek obejde narozdíl od čtvrtka, má to tam i Aladin Jinak se od JV začínají objevovat mraky, podle směru oblačnosti se proudění z JZ přeplo do JV.. Swan1 A brzy začne asi i Vysočina, vznikají tu cumuly
Tak konečně v ČR . Bylo vedro i bouřky. Dnes pojedeme pro změnu do Tábora ať neni nuda . Tak snad bude klidná cesta . Koukam , že tu v ČR mají dnes nějaké buřenice být. V úterý pak do Lucernu služebně , tak snad tam nebude zase pršet celou dobu , jako naposledy . To tam padal silný déšť se sněhem celé dva dny .
No u nás na Prostějovsku v noci bude asi taky veselo. Zatím vysoká oblačnost taková rozplizlá a asi 23C. V pátek mezi 4:30-6:30 tu teda prošlo výživné pásmo bouřek. Blesky zprava i zleva a téměř nepřestávalo hřmět.
Negan Jj u nás taky si myslím, dnes určitě něco přijde a možná i velkého, protože když to jde od jv nebo v, tak to u nás bývá většinou masakr, hlavně lijáky a pořádné řachy, hlavně aby nebyly kroupy, mám už pěkná rajčata a cukety