Fstorm U Znojma se vytvořila bouřka, a jde na nás, tak doufám Že vydrží a budou tam furt blesky dokud to nedoleze. ale u nás je bohužel zamračeno takže záblesky nejdou vidět
Náhodou Morava celkem jede, hlavně okolí Brna, ale na Vysočině na Havlíčkobrodsku docela už problémy, přetékající rybníky, plná koryta, nějaká evakuace tábora, docela mám obavy, co tam udělají další deště v týdnu. Dokonce i Třebíčsko aspoň trochu tou vlnkou prolito, většinou do 10 mm, ale třeba Jemnice 25 mm, snad bude chladnější opravdu jen ten pátek, srážek vypadá bude hodně a nakonec celkem i teplo, to beru, konečně.
V pátek bouřky jen ráno, takže výstraha od 14 u nás nějak nevyšla...Pak celý den už ok a večer byl překrásný.. Včera ani jedna bouřka,ale konečně i mrholilo.. a v noci a nad ránem překrásný i prudký déšt ..Takže za mě super, že bylo minimum bouřek,ale za déšť jsem teda vděčná Bohužel počasí se nezlepší, buď vedro a nebo bouřky, nic jiného letos není bohužel
Nakonec další noční překvapení, pohodová bouřka se silným deštěm a nějakými těmi blesky. Spadlo 11,6 mm.
Je zajímavé jak tu celé první pololetí bylo sucho a teď za poslední tři týdny spadlo nějakých 180 mm, naprosto všechno z bouřek. Nebýt těch bouřek tak jsme někde... Ale troufám si říct, že teď je sucho zažehnáno.
Přes nás včera šly oranžové odrazy, ale hned poté, co jsem zkontrolovala radar, bouřka vyhodila internet. Takže jsem šla spát. Jinak napršelo skoro 6 mm. Bouřka byla jen s deštěm, bez krup a vichru.
Dnešní ráno pohodové - cca od 3.hod ranní zahranický déšť a celkem 7 mm. Uplynulý týden resp. posledních 7 dní jsem tak uzavřel s celk. bilancí 11 mm ...