Predators2 Ano, u mě nespadla ani kapka, ale 20km ode mne na Horažďovicku měli průplach kolem 40mm. Ty cumulonimby tam byly opravdu obrovité. Dnes na jihu po vcerejsich bouřkách silné mlhy. Jinak, v následující dekádě dle výhledů tady budem rádi, když vůbec dosáhneme na letní den.. Na teplotně nějak nadnormalni první půlku června to tu nevypadá ani náhodou Spíš to bude cca normál..
Aldan Přesně jak říkáte, 10 dní z června pryč a nula nula nic. Ačkoliv bral bych spíš jen letní deštík bez těch krup a hromů. Tak uvidíme, co zítřek přinese...
Predators2 Dnes je velká šance na Děčínsku i Mělnicku, u Vás to vypadá jako tutovka, tak schválně...
Jinak ve výhledu se rýsují zajímavé situace, teplotní rozhraní apod. Červen vůbec nemusí skončit jako suchý měsíc, pokud přijde výrazná srážková epizoda, do konce měsíce času dost...
light123 Ano, ano. Ty suché a tropické vidle jste tam před pár dny házel předčasně.. Na jihu už to startuje, sotva se rozplynuly ranní mlhy.. Orlík n Vltavou...
No tak snad už se dnes dočkáme nějaké přeháňky i my tady. Zatím za červen beze srážek Teploty se drží přes den kolem 20-22 a za květen napršelo celkem dost, takže sucho nám tady zatím nehrozí, ale nějakou další vláhu už by to chtělo.
Petr75 Tak to je zajímavé , u nás v sobotu byly asi 3 bouřky a daly 10mm srážek. Tak se asi stočily mimo vás.Takže mi tu máme docela i mokro a dneska asi zas zaprší .
Icon ani gfs dnes s ničím nepočítá. Jen model cosmo. Tak snad dneska něco bude když icon maluje 0. Včera maloval 12 mm a realita byla ze nespadlo ani kapka.
To jsem teda zvědavej na nás..CTRA vydal také výstrahu tak by mohlo něco vzniknout..zatím se něco vytváří za Kadaní https://predpoved.lovcibourek.cz/ Zatím jsem v klidu, nebudu se předčasně radovat, vím že se nám to s největší pravděpodobností opět vyhne..
kuba Pro 2/3 západní části Čech, ČHMÚ se poučil z včerejší situace na Prachaticku, kde byla velmi silná bouře. Je jasné, že bouřky mohou být silné i dnes, CAPE jde pomalu na 1000J/kg, vlhkost je vysoká a bouřek bude poměrně hodně s pomalým postupem.