Tak nevím, asi je čas změnit názor, předpovědi vypadají celkem slušně, teď to vypadá krom těhlech bouřek a přeháněk hned na 2x studenou frontu v dohledné době+ se ubraly teploty, žádné větší horko zatím asi nebude a slunce taky nesvítí vyloženě od rána do večera, takže to není zase tak špatné, chce to hlavně občas nějaké pravidelné nezanedbatelné srážky.
A ta první fronta od SZ v sobotu bude mít zřejmě dobré načasování i pro SZ Čechy, protože by ještě pozdě odpoledne a večer mohla ležet teplá vzduchová hmota před studenou nad Saskem. V posledních letech se v 90% případů stávalo, že při podobné situaci se bouřky a srážky tvořily v JV polovině Česka a na SZ to bylo na sucho.
Dnes, chmi.cz
Zítra - Tohle vypadá slušně (pokud to vyjde), zdroj: chmi.cz
Aidamko1 Bohuslavice nad Metují vodu tam stahuje pryč velká vodní nádrž rozkoš takže tam prší jako u tebe ale asi více... tráva tam je ovšem zelená to je fakt
Jsem natěšen, směr na Kladno to zatím má, tak jen aby to nezdechlo, nebo nevzalo zatáčku jinam, radar tam nějaké odrazy má, spláchnutí prachu by bodlo..
Tak u nás teď padají obrovské kapky , víceméně z polojasné oblohy . Ale je to sem tam kapka. Udělalo to obrovské vlhko a dusno a docela se to tu kupí , dneska by mohla přijít nejáká hezká bouřka.
Kokos342 Jo snad něco bude , jinak zatím bouřka podemnou , přeháňky nademnou , ale asi mě nezasáhne zatím nic. Ale aspoň mám výhled nato jak se kupí a nabírají na síle.
Při pohledu na radar? Asi o 70% více srážek, než tam měl ráno Aladin, jede to slušně a to není ještě ani 1h odpoledne... na modely se nedá spolehnout, buď to jede nebo ne... tentokrát to jede pěkně...