No vzhledem k tomu, ze nam za hodinu ma zacit grill party tak se mi tady prave sune nad hlavu jadro z Opavy. Jsem na krajni strane Ostravy a uz to tady bubla. Jsem zvedava, podle radaru tam je i kroupove jadro.
Hurec Chápete rozdíl ve větě: Na východě se nebudou tvořit bouřky (nikdo netvrdí) a ve větě: Na východě se nebudou tvořit silné nebo velmi silné bouřky (tvrzení z výstrahy).
Tak nám se vše zatím asi o 10 km vyhýbá , jde to hodně po horách , ale snad nám sem něco ty hory pustí , je to blízko no , bouřkové mraky jdou vidět , občas zafouká a zahřmí , ale zatím bezesrážek.
Tady v okolí je to hrozná slabota, přeháňky skoro nemají základnu ani srážkové pruhy, přesto radar ukazuje až oranžovou barvu. Jsem zvědav, zda to k večeru zesílí, ale dost pochybuji, zatahuje se jakýmsi altocumulem.
Výraznější další fáze konvekce nastane až k večeru, takže toto je jen slabší předvoj. Aktuálně je tady nedýchatelno s dekou od severu, ale tady nespadla ani kapka.
Aidamko1 Ale i tak je to nerovnoměrně rozložené. Tam, kde by bouřky spíš neměly být tak jsou a naopak. Postupuje to navíc hrozně pomalu, proto zde nic není, protože to před příchodem úplně zanikne, nebo to jde zase zpátky. Čekal jsem, že bouřka, která vznikla v Krušných horách, přijde jsem, nýbrž nepřišla.