swan1
Je to v mantinelech pro oteplování klimatu, ale na začátek června je teplo dost, současné teploty by pasovaly spíše do poloviny léta. Beztak léto skončí teplotně nadprůměrné v porovnání 1981-2010 nebo 1991-2020.
Všimnul jsem si, že podprůměrné měsíce vychází téměř vždy na jaro nebo zimu. V létě je vždy hodně teplo.
Diskuse o počasí Bouřky 5. a 6. června 2021
swan1
30°C je v létě běžné, ale pokud to nebude kompenzováno nižšími teplotami, tak skončí léto nadprůměrné. To je stejné jako, když v zimě je běžné, že je nad 0 a prší, ale mělo by i mrznout a sněžit.
Těžko čekat nyní nižší teploty, když pořád svítí slunce, tímto stylem bude červen i léto teplotně nadprůměrné.
Vyznáte se někdo z vás v Estofexu?
přesně nechápu rozložení těch čar pro dnešek..
https://www.estofex.org/forecasts/tempmap/20210609...
light123
Jak už jsem psal, nebudu teď předjímat jak dopadne červen jako celek, natož celé léto..
Na to je brzy a dle mého se zatím nic mimořádného neděje.. Jestli jste jste pozorně četl, tak presne to jsem psal, že měsíční průměr se skládá z výkyvů nahoru i dolů..Máme 8.6., tak není důvod teď dělat závěry.. či ,, zaručené,, prognozy..Počkam si, jak to bude, už od zítřka se mírně ochladí...
Červen může skončit teplotně nadnormalni ale i normální..To zatím nikdo neví..Zbývá ještě 22 dní.
Jinak já aktualne Lipno - Frymburk.
Pěkně se to tu kupí, teplota jen 19stC.
Což prodloužit téma..nebo založit nove , na ty stacionáry v tomto týdnu..?
swan1
Tak to vypadá nebo už je to jisté, že 1/2 června skončí teplotně nadprůměrná, tím pádem je celkem vysoká pravděpodobnost, že i celý červen a tím pádem i léto, jelikož je známý fakt, že srpen se od roku 1961 v průměru oteplil nejvíce ze všech dvanácti měsíců, v červenci a sprnu je vedro téměř zaručené, už vyšly samozřejmě klimatické předpovědi, které předpovídají teplotně nadprůměrné léto.
ROFA
V horách je samozřejmě chladněji, ale otázka je co říkají místní poměry či průměry.
JUGOCV
Podle té mapy je šance na bouřku pouze na západě Čech.
Ursus
Já založil téma červen 2021 a to jen proto aby se nedávaly příspěvky do témat, které už dávno skončily. Popravdě nevím proč jsem zakládal když tam stejně většinou nikdo nechodí. Tam se může také přeci diskutovat jak probíhá stávají léto. Jak zpohledu srážek, tak zpohledu teplot.
light123
Omlouvám se, ale co jak teď vypadá, že bude nebo nebude v horizontu týdnů, měsíců, mi nepřijde v meteorologii moc důležité.. Máme polovinu první půlky června teprve..
Já nyní Horní Planá, Pošumaví.., je tu po přeháňce a 18,5stC..
Já si opravdu raději prostě počkám jak to bude. Neberu vám že to máte jinak, já holt takhle..
Predators2
Já založil téma o tom jaké bude léto a pak jsem ho zkazil nesmyslnou diskusí jestli může být v Česku +47°C a raději smazal příspěvky i účet. Vy jste udělal chybu, že jste dal do ankety o červnu ty blesky. Nejlepší by bylo založit nové téma o tom jaké bude léto s vhodnou anketou a téma týkající se nynějších bouřek. Já už nic nezaložím, už jsem toho zkazil dost.
light123
Já to téma asi taky smažu.
celyl
Nejlepší je totiž zakládat témata týkající se konkrétní meteorologické situace, lidi zajímá hlavně aktuální dění nebo velmi blízká předpověď, nikdo neví přesně jak bude za několik měsíců a kromě tipování a hrubých předpovědí k tomu není moc co říct. Jediné populární téma z této kategorie je asi jen Jaká bude zima.
Predators2
Koukám že jedna malá tě minula o fous, asi v Děčíne něco málo spadlo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.