Dnes večer a v noci je šance na nějakou bouřku. Mně to tady na inpočasí ukazuje v předpovědi pro moji lokalitu bouřku v 10 večer. To může být samozřejmě blbost, ale něco maluje i Ventusky a ČHMÚ pro Karlovarský, Ústecký, a Plzeňský kraj.
Už teď se na blitzortungu něco objevilo v Německu u z.čech
Edit: Tak změna nevšiml jsem si že mám nastaveno domovské místo Praha tak ta bouřka platí v 10 večer pro Prahu. U mně jen mlha
Diskuse o počasí Bouřky 4 a 5.3.2021
Kokos342
3 cm mokrého sněhu moc kalamita není - navíc na zemi se udrží tak 1 cm.
Ojedinělé bouřky se mohou vyskytovat i večer. Počítá s nimi také model ICON EU: https://www.ventusky.com/?p=49.85;14.86;6&l=ra...
Kokos342
Ty mě bavíš já čekám rovnou 5 cm, hlavně to musí projít Moravou, jinak ať si to zůstane radši v Německu
Edit
Jo GFS výrazně přidal pro J část Česka, vypadá to o dost lépe než ráno, pro nás třeba 7-9 mm, to by mohlo třeba 6 cm udělat uvidíme, u Swana dokonce i přes 10 mm!
Kokos342
Při těch teplotách a po uplynulých 14 dnech z toho bude ráno možná poprašek na autech. Kalamita jak noha
Čáp83
Mám obavu, že nevydrží, spíš se divím, že ta bouřka zatím tak dlouho vydržela, to 1 jádro už žije dobré 2 hodiny a je stabilně elektricky aktivní, nevylučoval bych supercelární povahu, ale nejspíše LT verzi, dnešní podmínky jsou na klasické supercely moc mizerné. Spíš bych u Vás viděl šanci na nějakou intenzivnější konvektivní přeháňku, třeba i s trochou krup, na bouřku to nikde v ČR moc nevypadá, na 2,3 místech se ale pár výbojů objevit může.
Edit: Ha, možná se Vám poštěstí, JZ od Chebu teď Blitzortung pár výbojů zaznamenal
Tak tady mám poprvé v letošním roce "smůlu". Ten oranžový flek mě minul z jihu a ze severu mě minulo takové vysunuté pásmo srážek, zatím spadlo 1,5mm, když k tomu připočtu mrholení a mlhu z inverze tak lehce přes 2mm.
Aladin a GFS mi dává přes 6mm, ICON 10mm, to už asi nespadne.
Člověk do poslední chvíle neví kolik spadne srážek...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.