Tak dnes 12 mm a zase krásný blesky do země. Jinak toto leto jsou tady zatím bourky úplně bez větru a bez krup. 4 přímá bouřka tento rok. Za srpen už 2
Trefilo nás bílé jádro bouřky, za cca 20 minut (zhruba od 17:50 do 18:10) napršelo 30 mm, pak ještě dopršelo v dešti 6 mm. Uzavírám tedy na 36 mm. Byl silný liják, padalo malé množství krup průběžně celou dobu těch 20 minut (do 0,5 cm, aspoň co jsem si stihl všimnout) a téměř nulový vítr. Blesků bylo jen pár.
Za dnešek 4kapky, bouřky ani náhodou. Za srpen cítím další srážkový průser. Po polích lítají traktory s vertikutatory a za nimi parádní závoje prachu, pecka
charlie Je to tak, třeba u nás z předpovídaných 40 mm ICONem spadlo v realitě tak 3 maximálně (včera 1, dnes tak 2), což je za těchto podmínek stejné jako 0. Poslední naděje je podzim, když už ale bude končit vegetační sezóna a srážky, pokud přijdou, tak s křížkem po funuse.
Nystrom A Praha Chodov včera 4,7 mm. Fakt by mě zajímalo, proč to k nám na jihovýchod Prahy nikdy nedoleze. Ještě v Michli bylo asi 17 mm. Průhonice nicotných asi 1,7 mm. Dneska to na nic nevypadá, zítra budeme muset zalívat.
Prisla bourka, lilo jak blazen.. narazy odhadem tak 15m/s, smer se uprostred deje zmenil z puvodniho vychodniho na zapadni. Naprselo 36mm (a to jsme meli 35mm vcera!).
Než se stihlo dostatečně setmít, tak se bouřky od nás jak na potvoru buď příliš vzdálily, nebo radši rozpadly, jediné, co jsem viděl, byly 3 velmi slaboučké záblesky. Letošní rok je zatím zcela bez nočních bouřek, dokonce ani nějakou blýskavici jsem neměl možnost pozorovat, tohle nemá obdoby, i těch bouřek přes den je neuvěřitelně málo.