Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky spojené se zvlněnou studenou frontou od 2.8 do 4.8.2020
igor127
Dnes nad ránem tam zase bylo za 2 dny kolem 12 mm (po aktualizaci v 6 ráno) máme zase +- cca 40 mm
to je jako věštění z křišťálové koule
tak proto jsem ráno za chládečku pokropil trávu ze dvou 200 litrových sudů,když má tolik napršet abych měl čerstvou
do zásoby.
tak čemu teď věřit?.já myslím,že realita ukáže.
Predators2
No zatím všechny modely dávají úhrn > 10 mm, dokonce i skeptický COSMO. Předpovědi se pohybují mezi 10 a 25 mm. Má to začít kolem 16.-17. hodiny. Stejně, dokud to nebude v zemi, tak tomu neuvěřím, jsou to jen prázdná slova a k činům/realitě to má daleko. Ale zase, v noci mělo být něco skutečně zcela výjimečně a okolo Plzně takový oblak s 6-10 mm. Takže tam mají dobrý základ pro odpolední bouřky. Nám se to samozřejmě vyhnulo nebo rozpadlo díky horám. Možná budou bouřky trochu organizovanější a zasáhnou větší území, což je výhoda ale co nenaprší dnes z bouřek, tak do konce týdne už vůbec ne.
Bude to zajímavé...cosmo hází do půlnoci 60mm, Aladin 0
Tak to vypadá na pořádný propadák,alespoň u nás. Už tři roky to samé a letos to platí dvojnásobně
ve 13 bude mít čb nejspíš první na
to nevidím
ale aspon ten
zítra nastupuji na stáž tak mi a ochlazení vůbec nebude vadit lepší
než děsné
a v práci na chcípnutí-
akorát se tedy domluvím jestli mobu vést pár hodin skupinového cvičení v bazénu- za to bych byla fakt moc ráda.
Už se dělá v německu ale opět se to žene na sever německa a to co se dělá nad Šumavou jde na východ, no klasika
spurdo
Fiasko pro Moravu? Haha, to už je větší pravděpodobnost, že u nás začne pršet.
Milan
Ano, na sucho zem nerado prší. Jednou o tom dělali reportáž a zákonitost v tom je. Navíc se natáhl nějaký vysoký bordel, což může zabránit konvekci.
Jinak v textové předpovědi na po a út tradiční spojení: Na SZ jen místy, na SZ jen ojediněle.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.