Může mi někdo říct co jsme komu my v SZ polovině Čech udělali? Tohle vážně nemá obdoby. Za červenec mám jedinou bouřku a to jen díky tomu, že jsem náhodou byl ve správný čas na jihu. Za celý červen a červenec ani jedna noční bouřka. Snad to srpen zachrání, ale už tomu nevěřím.
Ondris Nikdo mi na to pořád vědecky neodpověděl. Srpen to ale určitě nezachrání. Ten se bude snažit kompenzovat "studený" červenec, takže čekejme nekonečná vedra a slunce. Můžeme to tu rovnou všechno podpálit. Dobré a hlavně potřebné počasí je v této zemi jen pro vyvolené, kteří nemají nouzi. Buďme rádi, že dnes už je den bez minuty o hodinu kratší, to aspoň platí pro všechny bez rozdílu.
Děkujeme, ale toto nepotřebujeme na SZ a oželíme...i když je fakt, že když Estofex vydá pro ČR dvojku nemusí být tak horko, na druhou stranu podmínky pro vznik případné supercely s tornádem budou
Co se týče SZ, tak letošní počasí jenom potvrzuje svoji absurditu ať je za tím cokoliv. Pro mě to zase znamená, že není radno se radovat předčasně a že sucho stále hrozí a určitě neodeznělo. Přitom z počátku léta to vypadalo velmi nadějně.
Venku 32 a místy obrovský vítr, to je jak puštěný fén na vlasy... po téhle srandě to venku bude do pár dní vypadat už jak 2015/2018, povrchové sucho je už extrémní
U nás modely s ničím nepočítají jen estoflex tak uvidíme zda něco bude . Jinak máme dnes 3 letošní tropický den a konečně jsem poprvé letos mohl do bazénu.
Budejcak To, co je v Německu, jsou zatím nepříliš organizované buňky, spíše bych zaměřil pozornost na Švýcarsko, mezi Bernem a Curychem to vypadá docela zajímavě.
Tomamir To máte blbý, no, my už máme 10. a dnes zatím marně útočíme na supertrop, ještě schází 4 desetiny. Voda v bazénu už je nechutně teplá, až to člověka ani neosvěží.
Budejcak Hlavně je vysoká rychlost větru i při zemi, takže v případě vzniku lineárních systémů bude v bouřkách opravdu fičák.
TOMAS006 Váš soused má moc hezkou střechu, neprší mu tam náhodou?
Rosný bod je 18,3 u nás. Icon počítal s 14. Estofex nám dává jen 15% šanci. Tak že by něco přišlo? Cape 1500 střih 25m/s a helicita 250 tak uvidíme no...