O bouřku se už sice nejednalo,ale nějaký ten mm z toho bude.Večer doplním celkový úhrn.Ještě přeci jenom v Německu něco vzniká,ale to už by bylo sci fi kdyby tohle došlo.
U nás za dnešek 5,5 mm z cca hodinové přeháňky. Červenec zatím vypadá srážkově rozumně, zatím jsme kolem 45 mm někde kolem průměru na tuto dobu. Bouřky se nám tu docela vyhýbaji, ale o časté zahradnické deštíky tu nouze není
Tak dneska nám napršelo velmi slušných 23,6mm.Za 2 dny tedy 31,8mm.Zítra se očekávají srážky pouze ve východní polovině našeho území.Další plošné srážky nás čekají v něděli.
Koukám Čechy zase jedou, Děčínsko, Teplicko, Karlovarle, JČechy, sever Vysočiny, u nás o ničem, srážky vždycky 1-2 mm, musí to jít od východu, takže to může zachránit jedině víkend, mohlo by být aspoň +20, tohle už je na topení.
F4 Tak jste nad Ohří, takže máte vody dost, to není žádnej náš vysychající potůček, jen to umět v krajině využít a nechat zameandrovat, vodní kanály, ale nebyl jsem tam, hory za humny, tzn. za mě v pohodě, tady mám na dohled akorát kůrovcovou kalamitu a Dukovanský věže.
F4 Hlavně se stačí podívat na Predatorsovu mapku uhrnů za 24 hodin. Karlovarle určitě rekordy netrhaj. Třeba v Bečově za 24 hodin 0.1mm,neřekl bych, že by nějak jel
Tak u nás včera půl dne .. teplo bylo teda dost, na to že bylo to "ochlazení" Prudká přeháňka přišla až 14:30 a pak kolem 18 bouřka a pak až teprve to ochlazení bylo citelné, takže super a je vyvětráno Dnes už zase
Lucina To se máte, tady se jen honily mraky, ale ve finále z toho nic nebylo a celý den bylo teplo. V noci jsem větral a nepodařilo se vyvětrat .. njn podkroví ..
crossflow Úhrny den předtím, Ašsko přes 10 mm, to už jde, zítra si užijeme i tady, teď jsem četl, jak vše hnije díky srážkám, zemědělci nemohou na pole ani vjet, mají vskutku vzrušující rok.
Yurri Však jo, já to chápu, prší nerovnoměrně tady ve Středočeským nemohu dosušit seno,protože furt prší a ve Varech hudruju že neteče voda v potoce u chajdy. Prostě vzrušujicí rok.