Začalo nám tu velmi intenzivně pršet.Vypadalo že to bude spíše slabší,ale těsně před náma ty srážky dost zesílily.
Diskuse o počasí Srážky a bouřky od 15.7. do 21.7.2020
Já ani nevim, kolik nám spadlo. Odhady ukazují něco mezi 4 a 5 mm, amatérská stanice 3 a nedaleká u Prunéřova dokonce jen 2, naproti tomu pod Doupovem na druhé straně řeky 9. Povodí Ohře u Kadaně 4,5. Tak si má člověk vybrat. Kolega z Mostu píše o 10 a v radarových odhadech je v Mostě 6-7. Nechápu. Každopádně je dle kamer trochu morko, takže něco spadlo ale žádná sláva to tedy není. Půlka měsíce a stále ještě nemáme ani 10 mm.
PatrikMO
Konečně se ke mně přidáváte a potvrzujete to, co tu říkám neustále o tom srážkovém stínu a jeho vlivu.
Rezna85
Něco tu napršelo,ale moc to teda není.U nás spadlo 8,2mm.Základ pro růst hub je to dobrý.Snad v dalších dnech taky něco spadne.
Tady jsou srážkové úhrny za posledních 24 hodin.Můžete vidět jak krásně rovnoměrně napršelo v Německu.Přes ty naše hory to prostě někdy nejde.
Hmhm, vidim velky spatny. Srazky dnes 1,7mm a ve vyhledu snad neco v sobotu. Par mm dnes ma jen GFS, ecak skoro nic, aladin nula. Cervenec 21mm, normal 67mm, nevim nevim, kdy to dozenem. Puda uz rozpukana suchem, zalejvat se musi kazdy den. Chce to tak 20-30mm at je tyden klid. SZ by potreboval v nekolika vlnach tak 150mm, at se srovna deficit. To je ale takovy scifi.
Uz dlouho premyslim nad velkou nadrzi na zahradu, alespon 8 m3, vidim ze to budu muset udelat.
jarjik
Jo také mě překvapilo kolik ráno napršelo.Spadlo tu krásných 13,1mm.Další srážky mají přijít odpoledne a večer.Jen tak dál.
Jedeme v ustáleném módu, srážky včera 0,5mm, teď už bez dvou desetin +20.., ale jinak vše o.k. trvá nadúroda všeho, roste to jak divý, právě jsem začal rozdávat květáky, protože vyjely nějak stejně, i když jsem je sázel v odstupu cca 14 ti dní..plus mám přecuketováno, nestěžuju si, ale zapršet by mohlo klidně trošku víc, teda tady u nás.
F4
Nějaké silnější přehánky tam k vám míří.Určitě to nějaký mm hodí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.